València retirarà els patinets elèctrics aparcats si no ho fa l’empresa

patinets

La Policia Local de València requerirà a l’empresa LLIME, propietària dels patinets elèctrics de lloguer distribuïts des de fa una setmana per tota la ciutat, a retirar els vehicles que queden abandonats per la via pública o en cas contrari seran requisats, mentre la Regidoria d’Hisenda estudiarà que taxa se li podria cobrar.

Així ho han acordat este dilluns els responsables de les regidories implicades, Carlos Galiana (Espai Públic), Giuseppe Grezzi (Mobilitat Sostenible) i Anaïs Menguzzato (Protecció Ciutadana), en una reunió a tres bandes convocada per l’alcalde de València, Joan Ribó, han informat EFE fonts municipals.

Segons han explicat, els agents requeriran a l’empresa a la “retirada dels patinets abandonats per l’espai publique, i si no fan cas, es requisaran”.

Han ressaltat que des del departament de Domini Públic han constatat que “no hi ha hagut cap sol·licitud per part de l’empresa per a començar a operar i poder deixar-los abandonats en el carrer de qualsevol manera” i han sostingut que “no és un vehicle aparcat, sinó un element abandonat”.

En la reunió s’ha conclòs el “consens absolut” a seguir treballant per la mobilitat sostenible i els patinets elèctrics poden contribuir a açò.

Per açò, estos vehicles alternatius als tradicionals “seran objecte d’una regulació específica amb la nova ordenança”, l’esborrany de la qual es presentarà “en un parell de setmanes”, han incidit les mateixes fonts.

No obstant això, han advertit que “hi ha una norma superior a les ordenances, la Llei de Circulació de la DGT i la instrucció específica de fa dos anys que regula la circulació en la ciutat” i que “són aplicables en tot moment, hi haja o no hi haja una normativa específica” sobre qualsevol element.

“Des de l’Ajuntament sempre es vetla per complir totes eixes normatives aplicables i per fer-les complir”, han afegit.

Davant la situació que l’empresa, sense cap tipus d’autorització, permet que els seus patinets queden estacionats de forma indiscriminada per qualsevol vorera, “s’ha acordat que la Policia Local faça complir l’article 12 de l’Ordenança d’Espai Públic que impedeix que una empresa sense autorització faça el que li done la gana i, en este cas, deixen els patinets per ací en qualsevol”.

A més, es demanarà als serveis municipals d’Hisenda que facen un estudi sobre quines taxes se li podria cobrar a l’empresa, bé per ocupació d’espai públic o per fiscalitat, o bé per tots dos conceptes.

Publicitat