8:21 pm - Monday, 13 July 2020

València aprova definitivament el PEP de Ciutat Vella

- Publicidad -Reciplasa

Entre els seus reptes destaca el manteniment del teixit residencial i la recuperació de la població, limitant la terciarització del districte.

OHCultura
Ars Volants
Benicassim
Borriana
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que la Comissió Territorial d’Urbanisme ha donat llum verda al Pla Especial de Protecció (PEP) de la Ciutat Vella, la principal finalitat de la qual és protegir el caràcter residencial dels més de 2250 immobles que configuren l’àrea de predominança residencial i unificar la normativa aplicable en el centre històric. “Esta aprovació suposa el primer objectiu complit de la trobada del Palau de Congressos”, ha Assenyalat Gómez.

El Pla Especial de Protecció de la Ciutat Vella ve ideant-se des de juliol de 2018 i, després d’una segona exposició pública, es va produir la seua aprovació provisional per part de la Comissió d’Urbanisme presidida per la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez. Ara, després de la seua aprovació definitiva per part de la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat el PEP, ja és una realitat.

El PEP de Ciutat Vella presenta una sèrie de reptes, entre els quals destaca el manteniment del teixit residencial i la recuperació de la població, limitant per a això la terciarització del districte i contenint l’avanç dels apartaments turístics. Per a això es van suspendre les llicències fins a l’aprovació definitiva del pla, que protegeix l’ús residencial de la majoria d’edificis del centre històric, excepte en el barri de Sant Francesc. Per a edificis de tipologia no residencial, palatina, senyorial o singular es contempla la possibilitat de l’ús comercial, d’oficines o hoteler, però mai d’apartaments turístics i sempre sota l’autorització de la Comissió Municipal de Patrimoni.

Després de la segona exposició s’introduïren certs canvis que van ajudar a definir millor els àmbits d’actuació d’este. En primer lloc, es va ampliar l’àmbit de Predominança Residencial de l’àrea de qualificació residencial, que ara anirà des de la zona d’Intramurs del barri de Seu de Xerea fins al carrer la Pau –està inclosa- i també els habitatges que es troben entre l’avinguda de l’Oest i Sant Vicent i els carrers Adressadors i Gravador Selma, incloent-hi la pròpia avinguda.

En segon lloc, es va estendre l’àmbit de Predominança del Comerç Tradicional i Establiments Emblemàtics, que inclou ara com a nous eixos comercials tradicionals els carrers Navellos, Micalet i les Places de la Verge i de la Reina. A més, amb l’objectiu de mantindre un equilibri entre l’ús residencial i la resta d’usos no residencials, es va delimitar que la superfície construïda de locals no residencials no podrà ser superior al 50% del total de la superfície construïda de l’edifici.

En tercer lloc, es va implantar un règim transitori per als habitatges turístics ocasionals (les que es poden llogar fins a 60 dies a l’any) i es va establir que fins que no s’adopte una ordenança que establisca els mecanismes de control i sanció, esta modalitat d’apartament turístic no serà compatible.

Esta última versió provisional del Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella és la que es va aprovar temporalment i la que ha sigut aprovada definitivament per la Conselleria. “Protegim el caràcter residencial del districte i el nostre patrimoni històric. És un bon pla que parla de la València que volem, i de com la València del segle XXI ha de conviure amb les Valències del passat”, ha comentat la Vicealcaldessa Sandra Gómez.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Adjudicades les obres d’adequació de les parcel·les dels col·legis Herrero i Vicent Marçà

L'Ajuntament de Castelló ha resolt els dos procediments de licitació de les obres que serviran per a preparar les parcel·les sobre les...

L’alcalde de Vila-real felicita els paranyers per buscar la reconversió del parany amb nous mètodes

Benlloch felicita Apaval per aconseguir que els paranyers puguen provar el mètode del cistell de malla després de decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)

Quatre persones afectades per un nou brot familiar de covid a Santa Pola

Amb tot, la província d'Alacant registra, segons les últimes dades, 9 dels 54 casos nous que s'han confirmat a tota la Comunitat Valenciana des de l'última actualització.

València suma 33 nous afectats covid amb 5 nous positius al brot familiar de Foios

Pel que fa a brot de l'empresa de Rafelbunyol, de les cinc proves serològiques que quedaven pendents, 1 és un cas positiu actiu i els altres 4 corresponen a infeccions passades.

Sanitat confirma un brot familiar de covid a Borriana amb 4 afectats

A la provincia de Castelló, s'han confirmat des de les últimes informacions oficials, 12 nou casos

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià