La Policia Local de València incorpora una APP amb diversos serveis especials

També ofereix informació sobre la ubicació dels radars fixos i mòbils, talls de trànsit a la ciutat en Falles, campanyes informatives i consells de convivència

La Policia Local de València ha impulsat una app que, entre altres opcions, permet a les persones amb discapacitat auditiva posar-se directament en contacte i de forma immediata amb els i els operadors de sala del 092. La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha destacat la importància de “posar esta aplicació al servici de la ciutadania, en què, a més, es podrà consultar diversos temes del seu interés”.

A través de Play Store i Apple Store és possible descarregar este servici, que també ofereix informació sobre la ubicació dels radars fixos i mòbils, talls de trànsit a la ciutat, campanyes informatives i consells de convivència. En este sentit Menguzzato ha destacat que en Falles “serà de gran utilitat als veïns i veïnes perquè disposen de tota la informació sobre els canvis de trànsit”.

Quant a les persones amb discapacitat auditiva, ha ressaltat que podran connectar-se i comunicar-se de forma senzilla per missatge SMS i es generarà automàticament un servei a la sala del 092. Una vegada li siga assignada una Unitat Policial, es comunicarà el seu enviament de la persona que l’ha requerit. Quan la patrulla estiga arribant, el ciutadà o ciutadana el sabrà gràcies a la geolocalització en cas d’emergència.

Víctimes de violència de génere

En este sentit, també ha ressaltat que l’APP és una eina que podrà ajudar les persones que no puguen parlar perquè estan sent objecte d’una agressió o es troben en una situació d’emergència. Així, ha valorat que serà molt útil perquè puguen denunciar, especialment, en el cas de víctimes de violència de gènere, violació o menors que patisquen maltractaments. Així mateix, l’app informarà diàriament de la ubicació tant dels radars mòbils com dels fixos. També proporcionarà informació sobre els talls de trànsit que es produïsquen a la ciutat.

A causa de l’organització d’esdeveniments que, per la seua magnitud, requereixen la difusió de campanyes informatives, existeix una secció on la població podrà consultar-les. Este és el cas de les Falles, on les persones usuàries podran trobar consells sobre convivència, qüestions com l’ús correcte d’articles pirotècnics, mascotes, seguretat viària i prevenció de robatoris. A més, la ciutat també disposarà en este apartat consells bàsics de seguretat, així com informació sobre el servei de mediació i els conflictes veïnals que atén.

CatalanSpanish