30.8 C
Valencia

València posarà en marxa el catàleg d’Espais i Itineraris de la Memòria

La consellera Pérez Garijo destaca la necessitat que totes les administracions "s'impliquen per a definir els llocs que gaudiran d'un especial reconeixement i protecció".

- Publicitat -AVL

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i l’Ajuntament de València es coordinaran per a posar en marxa el catàleg de la futura xarxa d’Espais i Itineraris de la Memòria, “que suposarà la protecció i valorada de llocs, paratges i immobles rellevants en la història democràtica de la Comunitat”, ha afirmat la consellera Rosa Pérez Garijo.

Pérez Garijo i el director general de Qualitat Democràtica, Iñaki Pérez Rico, s’han reunit amb la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i amb les regidores d’Espai Públic i Cultura, respectivament, Lucía Beamud i Gloria Tello; trobada que ha permés iniciar les converses entre totes dos administracions per a iniciar les accions que determinaran aquells espais i edificis de la ciutat que se sumaran a esta iniciativa.

La consellera de Qualitat Democràtica ha destacat la necessitat de fer “un treball coordinat amb totes les administracions implicades per a definir els llocs que formaran part d’este projecte i que gaudiran d’un especial reconeixement i protecció. Cal valorar aqueixos espais, així com assenyalar la retirada de vestigis franquistes”.

“Un projecte -ha explicat Pérez Garijo- que pretén posar el focus d’atenció en la rellevància que van tindre alguns espais que van ser oblidats per culpa del període més fosc de la nostra història”. La consellera ha remarcat el treball executat per part de l’Ajuntament de València en els últims anys en esta recuperació.

Cinema Metropol

Durant la trobada, s’ha parlat també del cas concret de l’edifici de l’antic cinema Metropol. Pérez Garijo ha anunciat que, una vegada rebut el catàleg dels espais que requereixen protecció, “un comité d’experts elaborarà un informe. La creació d’este comité requereix una reglamentació en la qual es treballarà”.

Per part seua, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha agraït la disposició de la Conselleria a impulsar la protecció dels edificis de la ciutat: “és un repte molt important que acull l’aplicació de la Llei”. Respecte al Metropol, Gómez ha afegit: “volem no trobar-nos solament amb una única visió urbanística o arquitectònica, sinó també que no es deixe de costat altres qüestions”, fent referència al valor memorialístic dels espais.

La regidora Gloria Tello ha puntualitzat que l’Ajuntament ha demanat també a l’Acadèmia Sant Carles de Belles arts i al Consell Valencià de Cultura, sengles informes sobre el Metropol. Tello ha recordat també els avanços en memòria democràtica a la ciutat, com ara els canvis de noms als carrers o la retirada d’honors a personalitats franquistes, així com la posada en valor d’edificis patrimonials relacionats amb la República. “Aquell treball és un camí a seguir ara de la mà de la Conselleria”.

Finalment, l’edil Lucía Beamud ha abraçat igualment la proposta llançada per la Conselleria perquè els ajuntaments siguen els qui facen este llistat de llocs, i ha recordat, com a exemple, que a la ciutat hi ha altres propostes de protecció com el Convent de Santa Clara o el Col·legi Nou d’Octubre, antigues presons de dones durant el franquisme.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Educació rectifica i permet l’entrada als col·legis a la terapeuta ocupacional però no a les infermeres escolars

La terapeuta va rebre l'autorització després de la reunió de Ballester amb les mares dels alumnes a diversitat funcional

Cullera manté la programació cultural prevista fins a final d’any

El consistori reactiva dos dels sectors més afectats pel coronavirus amb el Circuit Teatral, el Café Teatre i Cullera a Escena i amb una amplia programació musical

La Vall Ens Uneix revela que la Mancomunitat és l’avalista del préstec d’1,5 milions a Albaida

Joan Sanchis lamenta que l’operació de “favor polític” a l’Ajuntament governat per Compromís incremente el deute passiu financer de l’ens comarcal a quasi 3 milions d’euros

Trovam, la Fira Valenciana de la Música, sobreviu a l’any COVID

La huitena edició d'esta fira que se celebrarà a Castelló del 11 al 14 de novembre, abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical i gran part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram.

Castelló tindrà un Pla Director per a proveir d’aigua potable a tota la província amb un “canvi de model de gestió”

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat en el seu compromís amb la Diputació Provincial per desenvolupar este projecte que s''han acabat "els temps de les obres no planificades o pegats per qüestions partidistes en l'aigua".
- Advertisement -

: Valencià