17.9 C
Valencia

València es prepara per a la tractorada contra “l’engany a agricultors i ramaders”

- Publicitat -AVL

Els màxims dirigents de ASAJA, LA UNIÓ i UPA presenten este dimarts la tractorada i manifestació del 14 de febrer a València. Els responsables de les organitzacions professionals agràries que formen part de ASAJA en la Comunitat Valenciana –Associació Valenciana d’Agricultors-AVA, ASAJA Alacant-Joves Agricultors i la Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló (FEPAC-ASAJA)–, la UNIÓ de Llauradors i Ramaders (Unió d’Unions) i la Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders del País Valencià (UPA-PV), exposarán les raons de la manifestació que han convocat el proper divendres a València. L’objectiu és visibilitzar i “denunciar la situació límit que travessa el sector agrari i, en eixe sentit, reclamar a les diferents administracions que plasme una sèrie de mesures a curt, mitjà i llarg termini que garantisquen una rendibilitat digna per als productors valencians” segons expliquen.

Cal dir que a la roda de premsa estaran presents representants de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, ja que no s’ha d’oblidar que esta tractorada s’emmarca a un àmbit nacional on tot el sector primari s’ha unit per “denunciar” la situació que viuen agricultors i ramaders pel que fa als costos i beneficis d’una tasca que es troba amb “els entrebancs dels productes que vénen d’altres països, en especials els extracomunitaris que estan sotmesos a unes altres normatives”, tal com apunten des del sector.

A més, l’eterna reivindicació de l’encariment del producte pel pas pels intermediaris i per tant el preu final que paga el consumidor que per res correspon als guanys del productor, s’ha convertit en una lluita impossible, en especial pels xicotets i mitjans agricultors i ramaders.

De fet, la marxa del divendres porta el lema “N’hi ha prou d’enganyar a agricultors i ramaders”, i s’iniciarà a les 10 hores amb una concentració de tractors i persones en el Passeig de l’Albereda de València i posteriorment a partir de les 11 hores hi haurà una manifestació amb un recorregut que conclourà en la Plaça del Temple, a les portes de la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana, on els representants de totes les organitzacions agràries participants dirigiran unes paraules als assistents.

Pel que fa a la participació prevista, encara que des de l’organització es mantenen prudents a l’hora d’oferir xifres, des de molts municipis de les distintes comarques on l’agricultura o la ramaderia encara tenen un pes específic, les cooperatives i altres organitzacions estan preparant ja autobusos perquè els seus puguen participar en la concentració.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià