El Ple de València dona suport al pressupost del 2019, per 942, milions d’euros

La partida de benestar social fins als 25,5 milions d'euros. I entre altres xifres destaquen, per exemple, els 70,44 milions d'euros destinats per a millorar la neteja viària o els 65,5 milions d'euros reservats pel servici de l'EMT

L’Ajuntament de València compta amb un pressupost de 849,2 milions d’euros per a l’any 2019, és a dir, disposarà de 37,8 milions més que en l’exercici actual. Pel que fa al Pressupost Consolidat, ascendirà fins als 942,6 milions d’euros. Esta xifra inclou els comptes d’Organismes Autònoms i Empreses Municipals “que, per primera vegada des de fa 15 anys, tenen els seus fons totalment sanejats”.

El Ple ha aprovat hui, sense el suport dels grups de l’Oposició, el projecte d’este document econòmic que a partir d’ara serà sotmés a exposició pública per tal que la ciutadania, entitats i associacions puguen plantejar al·legacions i propostes. Es tracta, en paraules de l’alcalde de València, Joan Ribó, “d’uns comptes que impulsen els servicis a la ciutadania, com ara parcs i neteja, les polítiques socials, i donen suport a les iniciatives que fomenten l’ocupació i l’emprenedoria”.

La partida de benestar social fins als 25,5 milions d’euros. I entre altres xifres destaquen, per exemple, els 70,44 milions d’euros destinats per a millorar la neteja viària o els 65,5 milions d’euros reservats pel servici de l’EMT.

Durant el debat plenari suscitat al respecte i al voltant d’altres assumptes econòmics, l’alcalde ha explicat que, segons la previsió d’ingressos i despeses per a 2019, “també rebran una espenta, amb un increment pressupostari, les polítiques de personal, amb un augment de 15 milions d’euros que permetran millorar servicis com els que presten policies i bombers”. En definitiva, ha resumit, “són uns comptes pensats per aconseguir l’eficiència i eficàcia dels servicis municipals, així com la millora de la sostenibilitat mediambiental, que, a més, impulsen la creació d’ocupació i potencien l’activitat econòmica”.

L’alcalde Joan Ribó, acompanyat pel regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha defés a l’Hemicicle el quart pressupost del Govern de la Nau, que els regidors de l’Oposició han rebutjat “perquè, entre altres arguments, no són les xifres que es mereixen els valencians i valencianes”.

En fer-se ressò de les inversions, hi ha explicat que a data d’octubre l’Ajuntament ha executat 54,2 milions d’euros del total de les inversions previstes per al 2018, “més que en 2013 i 2014”.

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, que ha compartit el torn de paraula amb l’alcalde, ha detallat que la pujada de l’Impost de Béns Immobles (IBI) no ha afectat al 99% de la població. Concretament a 4.000 dels 700.000 rebuts. Intentem que hi haja una pressió fiscal justa per poder prestar servicis i executar inversions, i en esta línia també treballem amb les plusvàlues.

Municipalització de l’EMT i gestió de l’aparcament de Bruges

En matèria de Desenvolupament Urbà, Vivenda i Mobilitat, el Ple ha aprovat, amb el vot en contra del PP i Ciutadans, el projecte de Municipalització de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i l’ampliació del seu objecte social.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat la necessitat d’esta última mesura per assumir l’encàrrec, com a mitjà municipal, de gestionar l’aparcament públic Centre Històric-Merca Central, a la plaça Ciutat de Bruges, que també ha sigut aprovat a hui a l’Hemicicle, sense el suport dels grups de l’Oposició.

Giuseppe Grezzi que ha aportat dades a l’Hemicicle, com els 177 autobusos nous en 4 anys o l’increment del 9% del nombre de viatgers en tres anys, per parlar de la bona gestió de l’EMT, ha indicat que esta empresa ha arribat fins a assumir una nova responsabilitat, igual que altres empreses de transport municipals d’altres ciutats, perquè els seus tècnics han treballat de valent per millorar un servici que, a més, permetrà obrir un nou aparcament al centre abans de Nadal.

El pàrquing Centre Històric-Mercat Central, conegut com l’aparcament de la plaça de Bruges, comptarà amb més de 300 places d’estacionament de rotació, 400 m² destinats a logística de mercaderies del Mercat Central, repartiment d’última milla i 40 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. En la primera planta es trobarà la connexió amb l’àrea de logística del Mercat Central i altres comerços de la zona. Les següents quatre plantes albergaran les places d’aparcament de cotxes, així com places per a motos i bicicletes.

Publicitat