Banderes, música i estreles del València en processó cívica del centenari

Una processó cívica protagonitzada per la música, les banderes commemoratives, crits d'ànim i suport al València i algunes de les principals estreles del club va iniciar la celebració del centenari del València CF que es compleix aquest dilluns

149
Els exjugadors del València CF, Mario Kempes (d) i Roberto, acompanyat pel president del club, Anil Murthy (i) durant la marxa cívica. EFE

La marxa, que va comptar amb unes 3.000 persones, va començar en el camp de Mestalla i va concloure en el quilòmetre 0 del València en la plaça de l’Ajuntament, en el lloc on estava el Bar Torino, on es va fundar el club.

Durant la processó, diversos jugadors del València van portar la rèplica de la bandera fundacional del club, entre ells, Mario KempesClaudio López, Roberto Gil o Amedeo Carboni, així com Ferran Giner, president de Ascocion de futbolistes.

A l’arribada, els descendents dels fundadors del club van llegir l’acta fundacional i el president del València, Anil Murthy, va afirmar que el club té “la ment posada en el futur i a ser cada dia millor” però que per a això cal “recordar la importància que ha tingut l’entitat durant els últims cent anys”.

Els crits d’ànim van ser constants al llarg del recorregut, que va començar a les portes de Mestalla per a arribar a la Plaça de l’Ajuntament.

Durant el recorregut, alguns dels grans futbolistes de la història del València com Roberto Gil, Amadeo Carboni, Mario Kempes i Claudio López, van portar la rèplica de la bandera fundacional del club, que encapçalava la marxa per darrere de la banda de música Santa Cecilia de la localitat valenciana de Fortaleny.

Entre els jugadors assistents es trobaven al costat del president de l’Associació de Futbolistes del València, Fernando Giner, exjugadors com Ricardo Arias, Salvador González “Voro“, Vicente Guillot, Juan Sánchez, Miguel TendilloCarlos Arroyo, Pepe Claramunt, Pablo Rodríguez, Emilio Fenoll o Darío Felman.

També van desfilar pels carrers de la ciutat Antón Martínez, José Vicente Forment, Roberto Fernández, Pepe Cerveró o Rubén Darío Ciraolo, així com els expresidents del València, Agustín Morera i Amadeo Salve.

A l’arribada a la plaça de l’ajuntament, en el lloc on fa un segle estava el Bar Torino en el qual es va fundar el club, es va descobrir una placa en commemoració del centenari de la fundació del club en aquell lloc.