València prohibirà a partir de la setmana vinent fumar en les parades de l’EMT

El nou reglament contempla també l'estacionament a demanda per a dones.

L’Ajuntament de València aprovarà la setmana vinent la prohibició de fumar en les parades de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de la ciutat i començarà a realitzar parades a demanda, per qüestions de seguretat, per a dones.

Estes mesures es faran efectives a partir de l’aprovació definitiva del nou reglament de la companyia, el pròxim dilluns en la Comissió d’Urbanisme i dijous en el ple ordinari de setembre.

Rovira  

La normativa arriba a la seua aprovació final després de més d’un any de tramitació i aportacions de la ciutadania, dels grups polítics municipals i de diferents associacions i entitats de la ciutat.

D’altra banda, el nou reglament contempla la possibilitat de fer peticions de parada a demanda. Amb este canvi, ha explicat el consistori en un comunicat, s’obri la possibilitat que l’autobús puga parar en un lloc diferent de les parades habituals per qüestions de seguretat per a les persones usuàries. L’EMT haurà de desenvolupar una norma que regule l’articulat del reglament per a fer efectiva esta possibilitat.

La idea és començar amb un projecte pilot en les línies nocturnes, en ser les que tenen “més demanda d’este servici” i amb la finalitat de poder “actuar de manera més immediata”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela