València ix al carrer per a protestar per la sentència de ‘La Manada ’

Els cinc membres del grup han sigut condemnats a nou anys de presó per abús sexual

Manifestació 'La Manada'

No és abús, és violació“. Aquest ha sigut el crit més corejat en els carrers de València aquesta vesprada després de conèixer el resultat del judici de ‘La Manada’, que ha posat fi a un episodi que ha durat quasi dos anys. L’Audiència Provincial de Navarra ha condemnat als cinc membres d’aquest grup a nou anys de presó per abusos sexuals continuats, però no per violació, a una jove durant les festes de Sant Fermín de 2016. Aquesta sentència no ha sigut ben rebuda en la societat i ha provocat que diferents col·lectius i associacions feministes convocaren manifestacions a través de les xarxes socials en tota Espanya per a protestar contra aquesta decisió i per a recolzar a la jove.

La plaça de l’Ajuntament de València ha sigut el punt de partida d’una marxa multitudinària que s’ha iniciat a les 19h. per a reivindicar que l’ocorregut “va ser una violació i no un abús” i rebutjar lajustícia patriarcal“. Els allí presents portaven pancartes on es podia llegir ‘no és no‘, ‘la manada som nosaltres‘, ‘no és abús, és violació‘ o ‘sentència injusta‘, entre moltes altres.

La manifestació ha recorregut els carrers cèntrics de la ciutat i ha tingut parada en la seu de la Delegació del Govern en el carrer Colón, on també hi ha hagut una ‘asseguda’. Allí, els manifestants han exclamat consignes com a “germana, jo sí et cree“, “no és un cas aïllat, es diu patriarcat“,”amb o sense roba, el meu cos no es toca” o “si ens toquen a una, ens toquen a totes“. Així mateix, s’ha exigit la inhabilitació del magistrat Ricardo González, qui ha emès un vot particular on sol·licita l‘absolució dels acusats.

A la protesta han acudit representants polítics com la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, la tinent d’alcalde en l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, i el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset. També han anat representants de Podem com el seu portaveu, Antonio Estañ, i els diputats César Jiménez, Fabiola Meco i Josep Almeria.

València no ha sigut l’únic lloc de la Comunitat que ha eixit al carrer hui per a rebutjar l’ocorregut. Ciutats com Alacant, Elx, Castelló o Torrent, entre moltes altres, també s’han sumat a la realització de manifestacions. “No estàs sola. Ací està la teua manada“.