Gómez (PSPV) avisa que un govern compartit a València és “innegociable” i demana “serenitat”

Gómez ha avançat que aquest dijous es reunirà amb Ribó per a afrontar un calendari per a les negociacions de la setmana vinent, una trobada en el qual plantejarà una comissió conjunta de programa de govern per a "parlar del qual abans del com o fins i tot del qui"

Europa Press
Publicitat

La candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha defés que per al PSPV és “innegociable” la seua proposta d’un lideratge compartit amb Compromís i l’alcalde, Joan Ribó, per la qual cosa ha demanat “un poc de serenitat” durant la negociació i deixar en segon pla “els debats entorn del repartiment de regidories i a l’organigrama del nou govern després del 26M.

“Les dues potes són igual de fonamentals perquè l’esquerra es mantinga a València i consolidar un govern de progrés; va a ser un dels marcs innegociables i indubtables en aquesta legislatura”, ha asseverat a preguntes dels periodistes en la plaça de l’Ajuntament.

PublicitatRovira  

Gómez ha avançat que aquest dijous es reunirà amb Ribó per a afrontar un calendari per a les negociacions de la setmana vinent, una trobada en el qual plantejarà una comissió conjunta de programa de govern per a “parlar del qual abans del com o fins i tot del qui”. “No estem en eixes, són debats que no tenen cap tipus de transcendència”, ha subratllat, i ha demanat que “ningú es precipite”.

Ara bé, ha posat l’accent que les eleccions van deixar un escenari que “ha canviat radicalment” a València gràcies a la “recuperació de protagonisme i lideratge del PSPV”. Ha assegurat que els socialistes seran “determinants en la configuració del pròxim govern” i que, per tant, “moltes sinergies i maneres van a canviar”.

Per a aconseguir-ho, ha sostingut que “sí o sí” haurà d’establir-se un lideratge conjunt entre “les dues forces que han possibilitat que l’esquerra torne a governar a València”, dos partits “igual de necessaris” per a reeditar el Govern de la Nau. “Ens quedaríem a la mitat si qualsevol partit vol portar a soles les seues regidories”, ha exposat, ja que creu que “la gent no vol un repartiment de seients”.

Ha insistit així en què és “totalment extemporani” parlar ara de regidories, un debat que “ja està obrint-se per part de l’altre partit”, en referència a Compromís: “No volem parlar d’això, sinó d’un programa conjunt; som partits diferents i cadascun ha posat l’accent en aquest període electoral a quins reptes vol impulsar”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela