Set condemnats a dotze anys de presó per matar a un home a punyalades en l’aparcament de l’Hospital La Fe

L'Audiència de València imposa dos anys de presó a altres dos acusats com a còmplices d'un delicte d'homicidi

Audiencia Provincial Valencia

L’Audiència Provincial de València ha condemnat a sengles penes de dotze anys i mig de presó a set homes que van donar una pallissa i van matar de dues punyalades a un altre el 16 de febrer de 2016 en l’aparcament de l’Hospital La Fe de València perquè pensaven que els havia robat una quantitat important de marihuana.

La Sala els considera autors d’un delicte d’homicidi amb l’agreujant d’abusos de superioritat, després que un jurat popular emetera per a ells un veredicte de culpabilitat.

A altres dos homes, que van facilitar als anteriors la localització de la víctima, el tribunal els imposa una pena de dos anys de presó com a còmplices del mateix delicte amb l’atenuant de confessió. Els condemnats hauran d’indemnitzar amb 130.000 euros a cadascuna de les dues filles del mort i amb 70.000 euros a la seua dona.

Els fets van succeir el 16 de febrer de 2016 quan la víctima va quedar amb un dels còmplices de l’homicidi per a pagar-li un deute de 120 euros, adquirida per la reparació d’una moto. L’acusat, que no s’atrevia a enfrontar-se tot sol amb la víctima, amb la qual no tenia una bona relació, va avisar al seu germà, també considerat còmplice d’aquests fets, a fi que li acompanyara.

El germà es trobava en el cementeri de Benimàmet, en l’enterrament d’un familiar, al costat dels altres set condemnats, els qui també estaven buscant a la víctima per a venjar-se d’un suposat robatori de marihuana.

Aquests set acusats van acompanyar a tots dos germans a la cita amb el mort, que es trobava a l’Hospital de la Fe per a fer-li les proves d’al·lèrgia a una de les seues filles, de quatre anys. Quan li van localitzar, li van colpejar en la cara i al cap amb pals i una porra, i li van donar quatre punxades amb una navalla, dues d’ells mortals.

Publicitat