Detinguda una dona per 30 reclamacions judicials en vigor, quatre d’elles d’ingrés a la presó

Publicava en diferents webs oferint diferents productes, com a aparells electrònics i lloguers d'apartaments vacacionals en els quals sol·licitava el pagament per endavant

Uns agents de la Policia Nacional. EFE/Arxiu

Agents de la Policia Nacional han detingut el dissabte a València a una dona de 36 anys, d’origen espanyol, per tindre en vigor 30 reclamacions judicials per diversos jutjats de tota Espanya, per delictes d’estafa. L’ara arrestada va arribar a residir en huit domicilis diferents en tres anys per a tractar d’eludir l’acció de la justícia.

La detenció es va produir la vesprada del dissabte, quan agents de paisà realitzaven labors de vigilància al voltant d’un domicili van localitzar a una dona que estava reclamada per 24 jutjats del territori nacional, sent quatre de les reclamacions d’ingrés i presó.

Els policies van detectar un vehicle que circulava a una velocitat inusualment reduïda i que donava diverses voltes al carrer, observant els agents que en el seient del copilot estava la sospitosa. El cotxe va estacionar en un carrer paral·lel al domicili i va baixar la conductora que es va dirigir a un domicili, alhora que no parava de mirar als voltants, moment en el qual pel que sembla va detectar la presència policial i va realitzar una anomenada a la sospitosa que va ser interceptada en baixar del cotxe i intentar fugir.

Els policies després de les comprovacions oportunes van detindre a la dona per 30 reclamacions judicials.

L’ara arrestada es valia dels anuncis que ella mateixa publicava en diferents webs oferint diferents productes, com a aparells electrònics de tota mena, així com lloguers d’apartaments vacacionals, en els quals sol·licitava el pagament per endavant. En el cas dels productes mai els enviava als seus compradors i en el cas dels apartaments, aquests no existien, quedant les famílies sense allotjament en descobrir en el lloc triat per a les seues vacances que havien sigut víctimes d’una estafa.

Canviava de domicili sovint per a evitar ser localitzada

Els policies van esbrinar que l’ara detinguda havia arribat a residir de lloguer en fins a huit domicilis diferents en els últims tres anys, tractant d’eludir l’acció de la justícia, no comunicant els canvis de domicili als diferents jutjats en els quals existien procediments judicials oberts contra ella.

Tenia en vigor 30 reclamacions judicials per jutjats de tota Espanya, quatre d’ingrés a la presó per estafa de jutjats penals de Bilbao, Salamanca i València; 15 ordres de cerca, detenció i personació de jutjats d’instrucció i penals; 10 esbrinaments de domicili i parador de jutjats d’instrucció de tot el territori espanyol per estafa; i una cerca i citació d’un jutjat d’instrucció de Tarragona per un presumpte delicte de desobediència.

La detinguda, amb nombrosos antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

Publicitat