València reforça servicis i realitza 500 intervencions des de l’activació de les alertes

Amb motiu del temporal, el Servici d'Atenció a Urgències Socials de València durant la nit de diumenge a dilluns ha allotjat 27 persones en diferents centres.

PublicitatAVL

L’Ajuntament de València treballa per a minimitzar els danys que puga causar el temporal Glòria en la ciutat i, davant l’alerta meteorològica, ha adoptat mesures preventives com el tancament de parcs i jardins envoltats amb tanca i ha reforçat servicis com el de Policia Local, Bombers i Protecció Ciutadana, que han realitzat unes 500 intervencions des que han activat les alertes per forts vents i precipitacions.

Segons el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, la Policia Local, que este diumenge va comptar amb 176 agents, hui ha disposat de 442 efectius en els tres torns, i ha realitzat més de 350 servicis des que es va iniciar el temporal, la majoria, més de 200, per vent.

PublicitatRovira  

Per la seua banda, Bombers de l’Ajuntament de València, que ahir va disposar de 52 efectius, hui ha comptat amb 62, i ha intervingut en més d’un centenar de servicis en les últimes 24 hores, ha informat el consistori en un comunicat.

El regidor Aarón Cano ha indicat que este és “un moment de relativa calma” malgrat les alertes que es mantenen sobretot pel temporal marítim i en el qual “afortunadament, no cal destacar cap incidència rellevant”. El responsable de Protecció Ciutadana també ha felicitat tot el dispositiu municipal “que ha respost perfectament des de l’inici del temporal” i ha reivindicat la utilitat del Pla d’Inundacions davant este tipus de situacions.

Les situacions més problemàtiques fins al moment s’han viscut en El Perellonet; El Saler –on este diumenge es va recomanar als propietaris de primera línia que abandonaren les seues vivendes davant el fort onatge–; la carretera CV-500, que ha patit dos breus corts en les últimes 24 hores per caiguda d’arbres; el Passeig Marítim fins a Alboraia i els problemes que ha registrat la línia ferroviària a l’altura del terme de Massalfassar.

SERVICI D’ATENCIÓ A URGÈNCIES SOCIALS
Amb motiu del temporal, el Servici d’Atenció a Urgències Socials de València durant la nit de diumenge a dilluns ha allotjat 27 persones en diferents centres: 21 d’elles s’han instal·lat a Santa Cruz de Tenerife; dos en l’alberg municipal Somia; altres dos en l’Associació Valenciana de la Caritat i també dos en l’Alberg Sant Joan de Déu.

D’altra banda, per precaució, els parcs i jardins de la ciutat de València envoltats amb tanca s’han mantingut i romandran tancats. Els responsables dels Servicis Municipals de Parcs i Jardins han recomanat evitar les zones d’arbres i circular amb precaució per voreres amb arbrat.

Així mateix, tots els cementeris de València s’han tancat i l’evolució de les pluges determinarà si demà s’obrin o no al públic. Amb tot, els servicis funeraris no estan subjectes a este tancament.

CORT DE LÍNIES D’EMT PEL PASSEIG MARÍTIM
Quant a la mobilitat i el servici de l’Empresa Municipal de Transport (EMT), s’ha tallat temporalment la circulació de les línies pel Passeig Marítim. Els autobusos han fet el recorregut pel carrer Cavite. També hi ha hagut incidències i corts de trànsit en el Parc de Natzaret.