València li regala a la ciutat de Mainz una falla per a commemorar els 40 anys d’agermanament

L'objectiu d'esta acció és potenciar les relacions institucionals i comercials i donar a conèixer la cultura valenciana

Mainz
Sandra Gómez i Pere Fuset amb l'esbós de la Falla de Ximo Esteve

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, han presentat hui les activitats organitzades per a commemorar el 40 aniversari de l’agermanament entre València i Mainz (Alemanya), que culminarà amb la cremà d’una falla realitzada per l’artista faller Ximo Esteve.

Volem enfortir els vincles culturals, socials i econòmics entre Mainz i València, participant en el seu festival Johannisnacht“. Així ha explicat Sandra Gómez l’objectiu de les activitats de commemoració. El festival Johannisnacht és un esdeveniment que es realitza cada any en Mainz en honor a l’inventor de la impremta, Gutenberg, i es caracteritza per la pirotècnia, els focs artificials i els concerts. Enguany també comptarà amb la falla que València els regala, la qual es plantarà a la vora del riu Rin i tindrà un ninot dedicat a Guntenberg, que serà indultat. Sandra Gómez ha indicat que el pròxim 21 de juny serà la plantà i el 25 la cremà. “A més, també es realitzarà un show-cooking de paella valenciana per a 600 persones el mateix dia de la cremà, per a així mostrar la nostra gastronomia“, ha assenyalat la regidora de Turisme.

Sandra Gómez també ha destacat la importància “de mantenir les connexions i de cuidar les relacions institucionals amb les ciutats germanades”. D’altra banda, ha puntualitzat que el festival de Mainz “atrau també a molts visitants”, per la qual cosa servirà per a donar-li projecció a València. “Volem que València siga una destinació reconeguda a través dels seus elements culturals”, ha comentat la regidora.

Pere Fuset ha assenyalat que des de la Junta Central Fallera estan “molt satisfets amb la Falla de Ximo Esteve” perquè és una targeta de presentació per a mostrar “la nostra festa i la nostra ciutat“. El regidor ha indicat que “la cultura festiva té la capacitat d’unir cultures diferents” i ha comentat que tant Sandra Gómez com ell estaran al costat de la Fallera Major de València en la cremà de la falla el 25 de juny en Mainz.

Mainz portarà a València el seu mercat nadalenc

La ciutat de Mainz té un mercat nadalenc molt reconegut. Durant el pròxim Nadal, a València es podrà gaudir d’una part d’eixe mercat, el qual se situarà en un lloc cèntric de la ciutat. Sandra Gómez ha destacat “la disposició d’ambdues ciutats per a crear vincles culturals, socials i econòmics, compartir experiències i fer partícips a la nostra població d’aquests vincles“.

Publicitat