30.6 C
Valencia

València retirarà el trencadís del Palau de la Música per a retornar l’edifici al seu estat original

Amb la intervenció, es pretén que el centre cultural recupere el seu estat original.

- Publicitat -AVL

La Junta de Govern de l’Ajuntament de València ha aprovat un informe del Servici d’Arquitectura del consistori pel qual es dóna el vistiplau a retirar el trencadís que des de l’any 2009 i fins ara ha recobert el Palau de la Música de la ciutat. Amb la intervenció, es pretén que el centre cultural recupere el seu estat original, atés que el disseny inicial no contemplava la instal·lació d’este tipus de material.

Així ho han anunciat la presidenta del Palau de la Música i regidora de l’àrea de Cultura, Glòria Tello, i l’edil responsable de Gestió de Recursos, Luisa Notario, en atenció als mitjans abans del nou ple extraordinari que se celebra hui dijous sobre l’EMT després de detectar-se el frau en l’empresa municipal i després de la Junta de Govern local, que ha aprovat l’informe favorable que ha fet el Servici d’Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics per a la retirada del trencadís.

Tello ha explicat que la instal·lació del trencadís al Palau es va dur a terme temps després de la seua construcció, concretament l’any 2009 amb fons del Pla I i, segons ha apuntat, aquest material “ha donat molts problemes”. En este sentit, ha indicat que l’Ajuntament va fer un estudi en el qual van observar que “eixe afegit no era original, no estava en el projecte original de l’arquitecte”. “Eixe element no constava, va ser una decisió política”, ha censurat.

“L’informe –ha continuat– demostrava que (el trencadís) no era un element propi de l’edifici. Com l’edifici està adscrit a l’Ajuntament traslladem aquest informe i des dels Servicis Centrals Tècnics vam demostrar que efectivament eixe element no era propi de l’edifici i en Junta de Govern s’ha aprovat que la millor mesura a prendre era retirar-lo”.

“LA DECISIÓ VA MOLESTAR”

D’altra banda, ha destacat que aquesta instal·lació es troba encara en garantia –han passat deu anys des que es va afegir el trencadís– i, per açò, l’empresa es compromet “a retirar-lo i a sanejar tota la zona”. Per aquesta raó, ha celebrat que el Palau de la Música “tornarà a ser com originalment el va dissenyar el seu arquitecte” i ha subratllat que “aquella decisió presa el 2009 va molestar molt a la família de l’arquitecte”.

Sobre el temps de la intervenció, la regidora ha explicat que “hui s’ha aprovat l’últim pas i l’empresa estava esperant que s’aprovara per a iniciar les actuacions”. “No creiem que siguen unes actuacions que duren molt de temps perquè consisteixen bàsicament a retirar eixos elements i sanejar la zona, per la qual cosa en els pròxims mesos estarà acabat segur”, ha agregat.

Així mateix, ha aclarit que la intervenció no té relació amb les obres de rehabilitació a les sales Rodrigo i Iturbi. En aquest sentit, Luisa Notario ha reiterat que “açò no té absolutament res a veure amb l’obra”, sobre la qual “en breu” esperen “anunciar quina és la situació actual de l’expedient”. “Espere que en uns dies puguem informar amb tot detall sobre la situació de les obres”, ha conclòs.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,728FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Ignasi Garcia: “Sr. Sales, vosté no vol ser el Feijóo de la Plana?, si vol fer-ho, sap fer-ho!”

La Diputació Provincial ha celebrat el primer ple presencial des de l'inici de la pandèmia amb acords com el de dotar de fons a la rehabilitació de Penyagolosa o el suport unànime al Pla director d'aigües i la creació d'un pla d'emergències als municipis més menuts.

L’Alcora recuperarà la piscina del paratge de Sant Vicent

Després de huit anys tancada, el pròxim estiu els veïns podran gaudir de nou d'esta instal·lació.

La campanya ‘Gràcies’ per a dinamitzar el comerç de Castelló tanca amb 260.000 euros en compres

Innovació Comercial reparteix 5.000 euros entre els 50 guanyadors del sorteig per a gastar en compres en establiments de Castelló.

Aconsegueixen el desallotjament voluntari d’un habitatge a Dénia

Agents de la Policia Nacional han aconseguit que diversos okupes desallotjaren un habitatge del centre de Dénia.

Serra Gelada ja és Parc Natural accessible

Gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament de l'Alfàs del Pi la Conselleria de Medi Ambient i l'ens gestor del Parc Natural Serra Gelada prompte la ruta del far s'ha convertit en accessible.
- Advertisement -

: Valencià