L’Audiència de València condemna a dos homes per robar 22.500 quilos de bacallà

La mercaderia, d'origen noruec, estava valorada en 112.000 euros.

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de València ha condemnat a un any de presó per un delicte d’apropiació indeguda amb atenuant de dilacions indegudes a dos homes que van robar 22.500 quilos de bacallà embalat durant el seu transport des de Noruega.

La sentència, dictada després que el Ministeri Fiscal i la defensa dels condemnats aconseguiren un acord de conformitat sobre els fets, la seua qualificació jurídica i la pena, també els multa amb 720 euros.

La Sala acorda a més suspendre la pena de presó als dos condemnats a condició que no cometen cap delicte durant els pròxims tres anys.

El robatori es va produir el 7 d’octubre de 2013 quan un dels condemnats acompanyava a un camioner, no jutjat en este procediment, que transportava la mercaderia des de Noruega amb destinació a Portugal.

El bacallà anava embalat en 900 caixes de cartó de 25 quilos cadascuna. En lloc de seguir fins al lloc de lliurament al país lusità, els transportistes van deixar la mercaderia en un magatzem d’una empresa de Silla.

Fins a estes instal·lacions va acudir l’altre condemnat, qui li va encarregar a l’amo del magatzem que traslladara el peix des del camió original fins a un altre vehicle.

Així, un empleat del magatzem, que desconeixia l’origen il·lícit del bacallà, va portar la mercaderia fins al municipi de Albolea, a la província d’Albacete, des d’on els condemnats tenien la intenció de vendre el producte i repartir-se el benefici.

Els lladres van ser descoberts dies després, quan es va produir l’entrada i el registre en dos naus d’Albacete, una d’elles propietat de la família d’un dels penats, en les quals es van localitzar 892 caixes de peix.

Els 22.500 quilos de bacallà tenien un valor de 112.050 euros. El propietari va recuperar el peix, a excepció de huit caixes de 25 quilos cadascuna, que mai es van localitzar.

CatalanSpanish