Tres detinguts per robar 42 coloms de competició valorats en 55.000 euros

Aquests coloms havien sigut reanellats canviant la seua numeració inicial amb anelles noves i manipulades, per al que necessitaven lesionar mitjançant una fractura la pota, a més del llimat del nou anell

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones i investigat dos de 22 a 73 anys per presumptament robar i emmagatzemar un total de 42 coloms de competició valorats en 55.000 euros en la província de València. Un dels presumptes autors és colombaire federat en un club.

L’operació ‘Ibrahim’ va arrancar per part de l’Equip ROCA de Paiporta per a aclarir una sèrie de robatoris amb força de multitud de coloms de competició, anellats i registrats per la Federació de Columbicultura de la Comunitat Valenciana, valorats pels seus propietaris en 55.000 euros aproximadament.

Després d’analitzar les imatges d’un dels robatoris, en la localitat valenciana d’Algemesí, els investigadors van identificar els dos autors materials dels robatoris, un d’ells colombaire federat en un club de València, informa l’institut armat en un comunicat.

Gràcies a seguiments i vigilàncies, els agents van comprovar que el colombaire té una estreta relació amb un altre federat en el mateix club. Aquest pel que sembla posseeix un gran nombre de coloms de competició i havia incrementat el seu nombre després de les reunions de tots dos en les proximitats del seu club Voladero.

Seguidament, els guàrdies civils ho van seguir en diversos operatius fins a aclarir que els guarda en un baix de la seua propietat en el barri de Natzaret (València) on també resideix un familiar, també colombaire federat.

Davant la gran quantitat de coloms que hi havia en el baix, va quedar clara la vinculació dels sospitosos com a presumptes autors dels robatoris i receptadores dels animals de competició.

El registre, al novembre de l’any passat, en aquest local de Natzaret i en el club Voladero, tots dos a València, va donar com a resultat la recuperació d’un total de 42 coloms, suposadament procedents de tres robatoris amb força, i un d’una apropiació indeguda.

LESIONATS I REPINTATS
Aquests coloms havien sigut reanellats canviant la seua numeració inicial amb anelles noves i manipulades, per al que necessitaven lesionar mitjançant una fractura la pota, a més del llimat del nou anell. També van ser repintats i empremtats sota les seues ales amb les dades del nou posseïdor i receptador, la qual cosa dificultava el seu reconeixement.

Una vegada recuperats, els 42 coloms valorats en 55.000 euros van ser retornats als seus propietaris. Amb aquesta operació es van aclarir tres robatoris amb força en la província, un robatori amb força en grau de temptativa, un delicte d’apropiació indeguda i un delicte continuat d’encobriment.

Els presumptes autors, tres detinguts i dos investigats, són espanyols i tenen entre 22 i 73 anys. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Catarroja (València).

Des de principi d’any, la Guàrdia Civil de València ha recuperat un total de 77 coloms de competició, valorats en conjunt en al voltant de 107.000 euros.

Publicitat