9.2 C
Valencia

València serà la seu de la nova entitat després de la fusió de CaixaBank i Bankia

València continuarà sent seu de la nova entitat bancària resultant de la fusió entre CaixaBank i Bankia.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

València continuarà sent seu de la nova entitat bancària resultant de la fusió entre CaixaBank i Bankia, anunciada en la mitjanit del dijous 3 mitjançant la comunicació de sengles fets rellevants a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La integració, que donaria lloc a la principal entitat financera d’Espanya, està pendent del pròxim pas, que es donarà quan finalitze la ‘due dilegence’ (auditoria legal) i es convoquen els respectius consells d’administració.

Tant Bankia com CaixaBank tenen fixades les seues seus socials a València, que és la que marca el domicili empresarial a efectes tributaris (excepte l’Impost de Societats, que s’emporta l’Estat), legals i accionarials, i així es mantindrà després de l’operació. Mentrestant, les seus operatives es quedaran repartides com fins ara, a Madrid i Barcelona, respectivament, depenent dels departaments i treballs, que sí que podrien reassignar-se.

Ximo Puig va manifestar que el manteniment de la seu social de la nova entitat bancària a València contribuirà a tindre una “interlocució més favorable”, al fet que la Comunitat Valenciana “tinga més eco i un altaveu més present”. A més, Puig va afegir que és un “problema greu la centralitat, l’efecte Madrid, que fa que es concentre una gran part de l’activitat econòmica a més d’institucional i social a Madrid i això és negatiu per a tota Espanya. És fonamental reequilibrar el país”.

- Publicitat -

D’altra banda, el president de la Generalitat va anunciar que CaixaBank aprovarà un crèdit de 1.000 milions d’euros a zero interessos per a la Generalitat que permetrà “estalviar recursos per al finançament de l’activitat corrent” de l’administració. Una decisió que l’entitat bancària li va comunicar este cap de setmana i que considere que “és positiu” perquè permetrà estalviar recursos i “és més barat fins i tot que el FLA”.

En la nova entitat resultant, que mantindrà el nom i la marca CaixaBank, la fundació La Caixa controlarà el 30% del capital, segons apunten diverses fonts, ja que per davall d’aqueix percentatge CaixaBank no és clar que poguera continuar sent capçalera del grup fiscal que inclou a la fundació La Caixa i a Criteria, d’acord amb la llei de l’impost de societats i la de fundacions bancàries. Això complicaria l’estratègia fiscal del grup, amb múltiples participacions.

- Publicitat -

En principi, tenint en compte la participació de CriteriaCaixa en CaixaBank, esta última entitat hauria de tindre almenys el 75% del nou grup i Bankia, el 25%, perquè així el 40% actual de La Caixa seria un 30% de la fusió. Per tant, el FROB sumaria un percentatge una mica superior al 15%.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,340FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Navarro demana a la Sareb que cedisca al Parc Agrari solars abandonats que es desclassificaran a sól no urbanitzable en el nou Pla General

El regidor de Transició Ecològica reclama sensibilitat a l'entitat per a recuperar territori degradat i ajudar a l'agricultura

Castelló proposa intercanviar envasos de vidre per productes per als Bancs d’Aliments

Ecovidrio instal·la a la ciutat sis contenidors d'aquesta campanya que té finalitat solidària i de sensibilització mediambiental.

Així serà el Nadal per als valencians: reunions de 10 persones i mobilitat els dies importants

El Consell vol evitar que Nadal, Cap d'Any i Reis desemboquen en una tercera onada de contagis.

Vila-real instal·larà les dues primeres bases d’aparcament i càrrega de patinets elèctrics com a prova pilot

L'Ajuntament de Vila-real ha adquirit, a través de l'àrea de Mobilitat de la Regidoria de Territori, dues bases d'aparcament i càrrega per a patinets elèctrics que s'instal·laran a manera de prova pilot per a donar resposta al creixent ús d'aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

Benicàssim encén el Nadal

L'encesa de l'enllumenat nadalenc marca l'inici de la campanya
- Advertisement -

: Valencià