20 C
Valencia

València serà la seu de la nova entitat després de la fusió de CaixaBank i Bankia

València continuarà sent seu de la nova entitat bancària resultant de la fusió entre CaixaBank i Bankia.

- Publicitat -AVL

València continuarà sent seu de la nova entitat bancària resultant de la fusió entre CaixaBank i Bankia, anunciada en la mitjanit del dijous 3 mitjançant la comunicació de sengles fets rellevants a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La integració, que donaria lloc a la principal entitat financera d’Espanya, està pendent del pròxim pas, que es donarà quan finalitze la ‘due dilegence’ (auditoria legal) i es convoquen els respectius consells d’administració.

Tant Bankia com CaixaBank tenen fixades les seues seus socials a València, que és la que marca el domicili empresarial a efectes tributaris (excepte l’Impost de Societats, que s’emporta l’Estat), legals i accionarials, i així es mantindrà després de l’operació. Mentrestant, les seus operatives es quedaran repartides com fins ara, a Madrid i Barcelona, respectivament, depenent dels departaments i treballs, que sí que podrien reassignar-se.

Ximo Puig va manifestar que el manteniment de la seu social de la nova entitat bancària a València contribuirà a tindre una “interlocució més favorable”, al fet que la Comunitat Valenciana “tinga més eco i un altaveu més present”. A més, Puig va afegir que és un “problema greu la centralitat, l’efecte Madrid, que fa que es concentre una gran part de l’activitat econòmica a més d’institucional i social a Madrid i això és negatiu per a tota Espanya. És fonamental reequilibrar el país”.

D’altra banda, el president de la Generalitat va anunciar que CaixaBank aprovarà un crèdit de 1.000 milions d’euros a zero interessos per a la Generalitat que permetrà “estalviar recursos per al finançament de l’activitat corrent” de l’administració. Una decisió que l’entitat bancària li va comunicar este cap de setmana i que considere que “és positiu” perquè permetrà estalviar recursos i “és més barat fins i tot que el FLA”.

En la nova entitat resultant, que mantindrà el nom i la marca CaixaBank, la fundació La Caixa controlarà el 30% del capital, segons apunten diverses fonts, ja que per davall d’aqueix percentatge CaixaBank no és clar que poguera continuar sent capçalera del grup fiscal que inclou a la fundació La Caixa i a Criteria, d’acord amb la llei de l’impost de societats i la de fundacions bancàries. Això complicaria l’estratègia fiscal del grup, amb múltiples participacions.

En principi, tenint en compte la participació de CriteriaCaixa en CaixaBank, esta última entitat hauria de tindre almenys el 75% del nou grup i Bankia, el 25%, perquè així el 40% actual de La Caixa seria un 30% de la fusió. Per tant, el FROB sumaria un percentatge una mica superior al 15%.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,707FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià