Condemnat a 2 anys de presó un home que va amenaçar a una menor amb difondre les fotos sexuals que li havia enviat per xarxes socials

L'home, resident a Sevilla, es va guanyar la confiança de la xiqueta a través de converses per Internet

305
La Ciutat de la Justícia de València. EFE/Arxiu

El Jutjat penal número 2 de València ha condemnat a dos anys de presó a un home de Sevilla que va amenaçar a una menor de València a la qual havia conegut a través de Tuenti amb difondre fotos de contingut sexual que esta li havia enviat.

El jove, de 22 anys, va contactar en 2015 amb la menor a través de la xarxa social i es va guanyar la seua confiança fins a aconseguir que ella es gravara i li manara fotos i vídeos de contingut sexual. Quan la xiqueta, de 15 anys, va interrompre el contacte amb ell i es va negar a accedir a les seues peticions, la va amenaçar amb difondre les imatges que tenia d’ella.

L’acusat va reconéixer els fets; es va declarar culpable i va acceptar la pena que li sol·licitava la Fiscalia com a autor dels delictes de corrupció de menors per a elaborar material pornogràfic, exhibicionisme i provocació sexual i amenaces. La sentència de conformitat inclou, a més, la condemna a pagar més de 2.100 euros de multa i l’obligació indemnitzar a la menor amb 2.000 euros pels danys morals patits.

Els fets es remunten a 2015, quan l’home, de 22 anys, i la víctima van començar a conversar a través d’Internet l’abril de 2015 després que ell li enviara a la xiqueta una sol·licitud d’amistat en una xarxa social, que la menor va acceptar.

Poc després, l’home, que sabia que la seua interlocutora era menor d’edat, li va demanar que li enviara fotos de contingut sexual, al que ella va accedir, i va arribar a enviar-li a xiqueta dues fotos d’un penis.

Mesos després, quan va deixar de contestar-li i d’enviar-li fotos, el condemnat la va amenaçar amb difondre les imatges en xarxes socials.