València signa un conveni amb la Generalitat per millorar la Depuradora de Pinedo

Elisa Valía indica que esta signatura aclarix competències, i la Generalitat assumix la titularitat i la gestió de les tres fases.

La regidora de Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, i la Consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Mireia Mollà, han signat este matí el conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’EMSHI, (Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics) per a la cessió de la infraestructura de depuració del sistema de Pinedo i Col·lector Oest.

Tal com ha explicat la regidora Elisa Valía , «amb esta signatura es millora la gestió del servici de sanejament», ja que, ha afegit, «actualment existia una superposició de competències que amb este conveni queden aclarides, ja que totes les fases passen a ser de titularitat i gestió de la Generalitat». La regidora ha subratllat que totes les fases «ja es gestionaven a nivell autonòmic, però faltava que assumiren la titularitat de la tercera».

En este sentit, la delegada ha recordat que les competències en matèria de sanejament corresponen a la Generalitat, i ha assenyalat que la depuradora de Pinedo «és fonamental per al correcte funcionament de la xarxa de sanejament de gran part dels municipis de l’àrea metropolitana de València, així com per a garantir el benestar de les persones».

CatalanSpanish