Obres sense llicència d’un hostal, origen de l’afonament sense víctimes a València

Els veïns dels habitatges imparells de l'edifici afectat que dóna al carrer Barques podran tornar a les seues cases a mitjan setmana que ve però els dels nombres parells "es retardaran almenys una setmana més"

Façana de l'edifici on s'ha produït la solsida de part d'un tercer pis sobre la segona a València. EFE

Unes obres sense autorització municipal han sigut l’origen de l’afonament de part d’un tercer pis d’un edifici situat entre dos cèntrics carrers de València i que s’ha saldat amb danys materials i cap víctima mortal.

Així ho han assenyalat fonts municipals, que han confirmat que la unitat canina dels bombers ha realitzat un rastreig sense localitzar cap víctima sota els enderrocs i que els bombers treballen a apuntalar els immobles per a garantir la seguretat i que els veïns desallotjats puguen tornar als seus habitatges.

En aquest sentit, han indicat que els veïns dels habitatges imparells de l’edifici afectat que dóna al carrer Barques podran tornar a les seues cases a mitjan setmana que ve però els dels nombres parells “es retardaran almenys una setmana més”.

A més, han afegit que en la part afectada que recau al carrer Trànsits hi ha un comerç i la setmana que ve també podrà tornar a ser ocupat.

Les mateixes fonts han assenyalat que una reforma en la part del carrer Trànsit per a l’hostal que mancava de llicència ha sigut el que ha provocat l’afonament  encara que han incidit que “no se sap” quin tipus d’obra era i que també seria possible que estigueren fent tastos “per a avançar treball” abans de demanar l’autorització.

“Ara s’obri una investigació sobre les circumstàncies que han envoltat l’afonament per a determinar quin tipus de sanció a imposar”, han sostingut les fonts.

L’avís de la solsida de part d’un tercer pis sobre el segon s’ha rebut en el telèfon 112 d’Emergències al voltant de les 10.00 hores i fins al lloc dels fets s’han desplaçat una unitat del Samu preventiva, una ambulància i dues dotacions de bombers de València, així com Policia Local.

Prèviament, la Policia Nacional havia arribat al lloc dels fets i començat a evacuar de forma preventiva als veïns de les plantes inferiors de l’afonament, però hi havia veïns als balcons superiors que no podien baixar perquè no hi havia escala.

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha acostat fins al lloc dels fets i ha assegurat “amb total certesa” que “no hi ha danys personals” i que els immobles afectats per l’afonament havien sigut totalment desallotjat.

Els bombers de València han informat que han desallotjat la primera planta, entresòl i planta baixa i han mobilitzat diverses dotacions i a la unitat canina que ha finalitzat el rastreig sense localitzar a cap víctima sota els enderrocs.

Publicitat