30.4 C
Valencia

València adquireix tauletes, monitors i aplicacions informàtiques per les inspeccions a peu de carrer

La compra d'este material s'aplica a les funcions d'inspecció en obres en habitatges, façanes, cobertes, eliminació de barreres arquitectòniques i espectacles públics, entre altres.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament ha adquirit 28 tauletes, 52 monitors i noves aplicacions informàtiques per facilitar el treball del personal dels servicis d’Inspecció Municipal i Activitats a peu de carrer, des del mateix lloc on es realitza la inspecció, amb l’objectiu de reduir els terminis d’emissió d’informes i concessió de llicències. La regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud, ha manifestat que “es pretén millorar el funcionament d’estos servicis amb una revolució tecnològica que facilite el treball del personal tècnic i inspector i, en definitiva, prestar un millor servici a la ciutadania”.

A més de les 28 tauletes per efectuar les inspeccions en camp, els programes informàtics per gravar les dades de la inspecció i els 52 monitors que permeten visualitzar els projectes digitals sense haver de recórrer a la supervisió manual, està previst que els servicis d’Inspecció Municipal i Activitats reben a final de mes dos nous sonòmetres. “La motivació d’estes adquisicions és, d’una banda, agilitar i simplificar les visites d’inspecció, comprovació i vigilància de les activitats econòmiques i d’execució d’obres”, ha explicat Lucía Beamud, “i, d’altra banda, dotar als inspectors municipals de l’instrument adequat que els permeta realitzar fotografies i registrar en el mateix emplaçament les dades corresponents depenent del tipus d’inspecció, de manera que es reduïsquen els terminis d’emissió d’informes i s’agilite la concessió de llicències”.

La compra d’este material s’aplica a les funcions d’inspecció en obres en habitatges, façanes, cobertes, eliminació de barreres arquitectòniques i espectacles públics, entre altres. Gràcies a les noves aplicacions informàtiques s’han creat enquestes i plantilles per a cada tipus d’inspecció que simplifiquen la redacció dels informes, de manera que “es redueix notablement el temps transcorregut des de la visita d’inspecció i la data d’emissió de l’informe, amb la possibilitat real de poder assumir més inspeccions que en anys anteriors”. A més, a través del programari Revit s’implanten les noves tecnologies al disseny de l’edificació i també la metodologia de treball BIM (Building Information Modeling), la qual permet la gestió i manteniment de projectes en totes les seues fases, incorporar la informació i necessitats de tots els agents que intervenen en cadascuna d’elles, controlar els temps de construcció, analitzar el cost del projecte o avaluar la seua sostenibilitat.

Lucía Beamud ha afegit que “el personal municipal no disposava del material adequat per adaptar-se a les noves tecnologies, ja que les inspeccions s’han estat realitzant durant anys principalment mitjançant anotacions en paper, que després s’havien de transcriure als informes”. Per això, ha destacat l’edil, “hem fet una gran labor de dinamització, modernització i agilitació de tràmits”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,758FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià