Mor el sacerdot i teòleg valencià Gonzalo Gironés

L'Arquebisbe presidirà la missa exequial aquest dimarts a les 9,30 hores en la Catedral

El sacerdot valencià Gonzalo Gironés, que va ser professor durant més de tres dècades en la facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València, de la qual va ser el seu primer catedràtic de Cristologia, va morir ahir als 83 anys.

La missa exequial pel seu etern descans serà presidida pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, aquest dimarts, a les 9,30 hores, en la Catedral de València. Posteriorment, les seues restes mortals rebran sepultura en el cementeri d’Ontinyent, la seua localitat natal.

Gonzalo Gironés va rebre l’ordenació sacerdotal a Montcada en 1958 i dos anys més tard es va desplaçar a Roma per a ampliar estudis. Al seu retorn a la diòcesi va ser nomenat en 1963, capellà de religiosos fins a 1968 i en 1966 va iniciar la seua etapa com a professor en el Seminari Major fins a 1973.

En 1968, va ser designat adscrit a la parròquia de la Sagrada Família de València fins a 1971 quan de nou va ser nomenat capellà per a un altre centre de religiosos fins a 1986.

Igualment, de 1973 a 2005, va exercir de professor en la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València.

Així mateix, va estar adscrit a la parròquia l’Epifania del Senyor de València de 1986 a 1990, quan va ser nomenat capellà del Monestir de “Corpus Christi” de València fins a la seua designació en 1994 com a capellà de la Real Església del Col·legi Seminari “Corpus Christi” de València, càrrec que va exercir fins a setembre de 2018.

Així mateix, entre 2009 i 2012, va anar també capellà d’un centre residencial de la tercera edat.

Autor de nombrosos llibres i publicacions, la seua última obra va ser “Compendi tardorenc d’escrits teològics”, en la qual recopilava articles seus inèdits i altres publicats en revistes científiques i divulgatives. Gironés va escriure aquest llibre com un homenatge als sacerdots amb motiu del seu 75 aniversari.

També era autor de “El Misteri d’Elx”, publicat en 2008 i del qual s’han realitzat diverses edicions.

Publicitat