29.8 C
Valencia

València, setena ciutat més congestionada de trànsit d’Espanya

València va ser la sisena ciutat més congestionada de trànsit d'Espanya en 2019 juntament amb Màlaga.

- Publicitat -AVL

València va ser la sisena ciutat més congestionada de trànsit d’Espanya en 2019 juntament amb Màlaga, amb una mitjana d’un 20% de temps extra perdut en cada viatge, segons revela el TomTom Traffic Index 2019, un informe que detalla la situació del trànsit en 416 ciutats de 57 països de tot el món.

En el conjunt d’Espanya, Barcelona va ser la ciutat més congestionada d’Espanya durant l’any passat, ja que van passar de mitjana un 29% de temps extra en embossos en cada viatge. Li segueixen Granada (25%), Palma de Mallorca (24%), Madrid (23%) i Santa Cruz de Tenerife (23%). En sisé lloc es troben Sevilla i Múrcia (les dos amb un 21% de temps perdut), València i Màlaga (amb un 20%) i la Corunya (19%).

D’esta manera, Barcelona repeteix com a ciutat més congestionada d’Espanya, segons aquest informe, desenvolupat sobre la base de dades reals procedents de diferents tipus de dispositius GPS.

Malgrat que Barcelona repeteix com a cap de la llista a nivell nacional, manté els seus nombres respecte a 2018. En termes globals, la ciutat comtal millora 32 llocs en el rànquing mundial, ocupant el lloc 140, i 20 en l’europeu, situant-se en la 81 posició.

Per la seua banda, Madrid va empitjorar els seus resultats un 1%, però repeteix el seu quart posat a nivell nacional, a causa de la pujada generalitzada de la congestió en les ciutats espanyoles estudiades. La capital se situa en el lloc 243 del rànquing mundial, 15 llocs millor que l’any passat, i el 147 en àmbit europeu, millorant en 13 llocs els seus resultats de 2018.

El pitjor dia a Barcelona va ser el dimecres 4 de desembre de 2019, en el qual les pluges i el mal temps van provocar una congestió del 66%. Per contra, el dia de menys congestió va ser el 19 d’abril, Divendres Sant, amb un 8%.

A Madrid, la congestió mitjana diària més alta va ser el dijous 19 de desembre, un 47%, just abans de Nadal i en plenes negociacions per la vaga de transports públics. El dia de menys congestió mitjana va ser el 15 d’agost, la festa de la Verge de la Coloma i vacances d’estiu, quan la ciutat registra el seu descens més important d’activitat.

Durant els dies laborables de 2019, Barcelona va presentar un màxim de congestió del 59% en les hores punta al matí, la qual cosa es tradueix en un increment de 17 minuts en els trajectes de mitja hora. Els nivells de congestió es van mantindre similars a la vesprada coincidint amb les hores d’entrada i d’eixida de l’horari laboral.

L’informe també destaca que Barcelona és una de les poques ciutats del món que sempre presenta un índex de congestió i que mai arriba al 0% de mitjana en cap franja horària de cap dia.

En els dies laborables la pitjor hora per a agafar el cotxe a Madrid és a les 8.00 del matí, amb índexs que ronden el 60% de congestió, la qual cosa suposa 17 minuts més al volant en trajectes de mitja hora. La ciutat també experimenta moments alts de congestió entre 17.00 i 19.00 hores de la vesprada de dilluns a dijous, i de 14.00 a 15.00 hores de la vesprada els divendres, igual que Barcelona, coincidint amb la finalitat de la jornada laboral.

ESPANYA: UN DELS PAÏSOS AMB MENYS CONGESTIÓ DE MÓN

Respecte a la resta de ciutats, la que ha vist augmentada en major mesura la seua congestió ha sigut Múrcia, un 3% en total respecte al que es va poder veure en 2018. Les úniques ciutats espanyoles que milloren els seus índexs de congestió són Palma de Mallorca i Còrdova, que les dos baixen un 1%, ocupant la 2ª i 17ª posicions del rànquing espanyol, respectivament.

Tanca la llista de ciutats espanyoles Cadis, amb un 10% de temps extra. De fet, és la segona ciutat menys congestionada del món, ocupant el lloc 416 de les 417 ciutats que arreplega aquest estudi.

No obstant açò, Espanya destaca com un dels països amb menys congestió del tothom, amb una mitjana nacional del 22%, per davall de la mitjana mundial, que s’estableix en un 29%. Comparat amb altres països del seu entorn, França té un 34%, Alemanya un 27%, Itàlia un 29% i el Regne Unit un 33,5%.

BANGALORE, LA CIUTAT AMB MÉS EMBOSSOS A NIVELL MUNDIAL

Segons l’informe, Bangalore (l’Índia) és la ciutat amb més trànsit del món, doncs els conductors d’aquesta ciutat del sud de la Índia invertisquen un 71% de temps extra en embossos. La següent en la llista és Manila, la capital de Filipines (71%), seguida de Bogotà, a Colòmbia (68%). Mumbai, que perd el liderat de l’any passat (65%), i Pune (59%), les dos en Índia, completen el rànquing de les cinc ciutats més congestionades a nivell global.

La primera ciutat d’Europa que apareix en la llista és Moscou, amb un 59%, seguida d’Istanbul (55%). Li seguixen Kíev (53%), Bucarest (52%), i Sant Petersburg (49%). Segons el document, París (39%), Roma (38%) i Londres (38%) es troben en els llocs 14, 15 i 17 respectivament del rànquing europeu.

Segons l’informe, la congestió s’ha incrementat de forma global durant l’última dècada i 239 ciutats (el 57% del total) de les quals TomTom ha inclòs en el nou informe han mostrat una pujada en els seus nivells de congestió entre 2018 i 2019. Només 63 ciutats han mostrats disminucions apreciables.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,772FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cultillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania

La Pobla de Vallbona destina 290.000 euros de la venda de parcel·les a inversions

Càmeres de seguretat, col·lectors per a pluvials, maquinària per a via pública i equipament de comunicació centraren la inversió afectada a venda de parcel·les.

Nuria Enguita s’incorpora com a directora de l’IVAM

El projecte de Nuria Enguita inclou un acurat treball dels fons del museu, la rellevància de la investigació, la col·laboració publicoprivada i l'activitat educativa de la institució
- Advertisement -

: Valencià