```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El TSJ admet el recurs de CSIF per vulnerar el principi d’igualtat contra el decret del Consell de beques a opositors

El sindicat va recórrer davant la Sala del Contenciós també per la ineficàcia d'aquesta mesura i per desviació de poder

El sindicat CSIF explica que la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana ha admés a tràmit el recurs interposat per la central sindical contra el decret de beques a opositors. El sindicat va recórrer el decret 26/2019, d’1 de març, del Consell, en considerar que vulnera el principi d’igualtat, que s’ha produït una desviació de poder i que la norma resulta ineficaç.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyalava en el seu recurs que el decret citat, aprovades les bases reguladores de la concessió d’ajudes a persones joves altament qualificades per a la preparació de proves selectives. Aquestes proves eren d’accés a cossos o escales de grup A de l’Administració de la Generalitat.

El sindicat va presentar recurs contenciós contra aquest decret del Consell el passat 2 de maig. Entre els arguments destacava la “ruptura del principi d’igualtat, mèrit i capacitat per a l’accés a la funció pública”. La central sindical subratllava aquesta “vulneració”, ja que “l’accés a una ocupació pública ha de partir d’unes condicions d’igualtat per a tot ciutadà i és el procés selectiu el que determina qui és més apte”.

La central sindical considera que becar a determinats aspirants trenca amb la igualtat.SIF sosté que aquesta vulneració es produeix, d’altra banda, en limitar les beques al grup A1, de tècnics, i a persones menors de 30 anys. “Aquestes qüestions produeixen una disfunció en el supòsit objectiu de les ajudes. Els majors de 30 anys també poden resultar altament qualificats i, si es tracta que la falta de recursos econòmics no llast a qui tinga vocació de servei públic, hauria d’estendre’s a tots els grups i no solament A1”, indica.

La central sindical considera, en qualsevol cas, que la norma resulta ineficaç i també vulnera els principis de bona regulació, ja que “no es produeix un seguiment del jove ni se li exigeix arribar a un resultat concret. Manca d’un sistema d’avaluació”. D’altra banda, ressalta que es produeix una desviació de poder, ja que “la conselleria que duu a terme la iniciativa, la de funció pública, no és la competent en matèria de política social”.

De la mateixa manera, en el recurs CSIF explica que “el decret pot amagar l’espúria intenció de cessar (d’una forma similar a “un acomiadament col·lectiu encobert”) a tot o la majoria del personal temporal de l’Administració –pel seu cost, entre altres motius-, per a ´intercanviar-lo´ per nou personal”.

Últimas noticias

Contenido relacionado