València expressa la seua voluntat d’ampliar a una hora el temps de precontractació dels VTC

"Pensem que el termini de 15 minuts no és suficient per a fer un control efectiu del servici discrecional que presten", afirma Grezzi després de reunir-se amb la Mesa del Taxi

El regidor responsable de l’àrea de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, s’ha reunit este matí amb la Mesa del Taxi, on s’integren les sis organitzacions que representen el sector a la nostra ciutat. Després d’esta reunió, Grezzi ha expressat la voluntat de l’Ajuntament de València d’ampliar el termini de precontractació de vehicles VTC de 15 minuts a una hora “per a fer un control efectiu del servici discrecional que presten”.

“Després de la primera reunió exploratòria que vam mantindre, hui hem arribat a una sèrie d’acords i s’ha expressat la voluntat de l’Ajuntament de València d’ampliar el termini de precontractació de vehicles VTC de 15 minuts a una hora. Pensem que el termini de 15 minuts no és suficient per a fer un control efectiu del servici discrecional que presten les VTC”, ha afirmat Grezzi després d’esta segona reunió celebrada a la Sala de Juntes de l’Ajuntament “per a analitzar tota la situació que s’ha creat amb la introducció de les VTC i la seua regulació efectiva”.

Ha assenyalat Grezzi que esta ampliació del temps de precontractació és similar a la duta a terme en altres llocs de l’Estat, i l’ha considerada una mesura important, “perquè en cas contrari no s’estaria regulant de la manera més efectiva i hi hauria una situació de competència deslleial”. El responsable de l’àrea de Mobilitat Sostenible ha afegit que l’ampliació podrà fer-se efectiva “quan s’aprove el decret de la Generalitat, que contemplarà una sèrie de mesures, i nosaltres traslladem a la gestió municipal que tenim la voluntat i la capacitat d’assumir estes competències”.

Després de l’assumpció municipal d’estes competències “contemplarem totes les peticions del sector del Taxi, que està subjecte a una llei sobre els servicis que ha de prestar, mentre que els servicis discrecionals no ho estan, i per això s’han de regular de la manera més efectiva, assumptes com el de la geolocalització o que no puguen estar circulant les VTC ni puguen estar parades per a recollir clients, entre altres aspectes que facen efectiu el control dels servicis que presten”.

En representació de les organitzacions integrades en la Mesa del Taxi ha informat Fernando del Molino, president de la Federació Sindical del Taxi i de la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana, qui ha destacat l’actitud “molt positiva i molt dialogant” de l’Ajuntament de València, al qual li ha agraït, en nom d’este sector del transport públic, “la seua implicació amb la mobilitat, amb la legalitat i amb el taxi”.

Fernando del Molino ha afirmat que “una hora ens sembla acceptable, després de veure com altres ajuntaments com el de Barcelona, o com el País Basc o Balears és el que estan fent. Agraïm profundament esta decisió mentre estem a l’espera del decret autonòmic que confiem que incloga altres mesures com una regulació dels temps de descans de les VTC, o de la distància a la qual poden estar perquè no facen de taxis, per exemple a la porta de les estacions”.

En el mateix sentit s’ha manifestat el regidor Grezzi a l’afirmar que esta ampliació “és la mesura mínima que es necessita per a diferenciar els dos sectors i evitar que facen de taxis”. Grezzi s’ha referit tres anys després de reunions entre l’Ajuntament de València i el sector del taxi, “també en l’elaboració de l’Ordenança de mobilitat, que està en exposició pública, amb la qual es milloren molts aspectes de la mobilitat. Des de l’Ajuntament «hem de garantir la competència més efectiva i el respecte a la legalitat. Quant millor regulem tots els aspectes, millors sistemes de mobilitat tindrem, més efectius i amb majors garanties legals”.

Publicitat