18.1 C
Valencia

València multiplica per 100 la velocitat del wifi públic gratuït

Els primers punts que des de hui mateix ja compten amb esta connexió estan situats en diferents espais emblemàtics de la ciutat de gran concurrència.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Ciutadania i visitants de València compten des de hui amb un nou servici públic i gratuït de WiFi gràcies a la progressiva integració de l’actual xarxa municipal en la nova xarxa europea WiFi4EU. El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, ha presentat hui este recurs que –segons les seues paraules- “suposa una autèntica revolució, ja que permetrà multiplicar per 117 l’actual velocitat de connexió gratuïta d’internet en espais públics, convertint-nos en la primera gran ciutat d’Espanya en formar part de la xarxa europea de WiFi”.

Durant la presentació d’este servici, realitzada al balcó municipal on ja és possible comprovar la seua efectivitat, el regidor ha explicat que esta velocitat d’accés a internet, no inferior a 30 megues (segons s’exigeix en el conveni europeu) “és un gran avanç en ser considerablement superior a la de 256 kbs que fins hui oferia l’Ajuntament”, una velocitat que es correspon amb els límits marcats per la normativa estatal per a este servici públic.

- Publicitat -

El fet que València haja sigut beneficiària de l’ajuda de 15.000 € de la Unió Europea per a nous punts de connexió d’esta nova xarxa “no sols ens permet adquirir nous equips sinó que també ens obri la porta a treballar per la progressiva incorporació de nous punts d’accés a internet de gran velocitat per tots els barris de València”.

Pere Fuset ha explicat que “en esta primera fase d’implantació de WiFi4EU són més de 40 els punts d’accés públic a internet que seran completats fins a superar els 100, en diferents espais públics de València, en els pròxims mesos” i ha emmarcat esta acció “en les estratègies de digitalització d’una València Smart City que vol garantir internet com un dret per a la ciutadania i combatre la bretxa digital en els barris”.

- Publicitat -

Els primers punts que des de hui mateix ja compten amb esta connexió estan situats en diferents espais emblemàtics de la ciutat de gran concurrència. Així els espais amb atenció presencial de l’Ajuntament de València compten amb 14 punts d’accés a la casa consistorial i altres 12 en les dependències municipals de Tabacalera. Igualment la connectivitat de WiFi4EU també arriba ja al carrer en espais com la plaça de l’Ajuntament on s’han instal·lat “5 nous punts de gran velocitat que cobriran la totalitat de l’espai recentment convertit en zona de vianants”.

No serà l’únic espai a l’aire lliure que estrena equips i velocitat de connexió gràcies a WiFi4EU, ja que en esta primera fase també s’implementaren 2 punts d’accés a la platja del Cabanyal, al costat de l’antic Balneari de les Arenes, “complint així un compromís electoral amb els veïns i veïnes de València”. Finalment diversos jardins es beneficiaren d’esta nova xarxa de connexió europea com el parc de Ramón Lluch en el Marítim i el Parc de l’Oest en Tres Forques, amb 1 i 5 mòduls d’accés respectivament “atenent així propostes veïnals aprovades en els pressupostos participatius”. Finalment, en esta primera fase, també s’oferirà connexió en la zona de l’estany de Jardins del Palau on 4 punts d’accés oferiran internet gratuïta a l’aire lliure als milers de persones que gaudeixen d’este tram del jardí del Túria.

- Publicitat -

El regidor ha avançat que després d’esta primera fase d’implementació l’ajuntament pretén ampliar a més espais públics, jardins i places “perquè el WiFi gratuït i de qualitat arribe progressivament a més barris de València i també en qüestió de mesos als seus pobles”. Així, des de l’Oficina de Ciutat Intel·ligent han explicat que “ja hi ha més de 60 punts de connexió addicionals en fase proves, per a ser implementats en els pròxims mesos”. Igualment ha avançat que, davant la nova perspectiva oberta per WIFI4EU “ara si val la pena invertir en la dotació de nous punts WiFi que garantisquen un accés digne a internet” pel que no descarta l’ampliació de nous punts segons disponibilitat pressupostària. Fuset afirma que amb este pas “València avança a pas de gegant en una digitalització que en temps de pandèmia covid-19 s’ha confirmat com a imprescindible alhora que es treballa per a reduir la bretxa digital entre la ciutadania”.

UNA XARXA EUROPEA

L’objectiu de la iniciativa WiFi4EU promoguda per la Comissió Europea és proporcionar en tota la UE a residents i visitant accés a internet d’alta qualitat a través de punts d’accés Wi-Fi gratuïts situats en espais públics. Els bons finançats per la Comissió Europea a través d’esta iniciativa de la qual València és beneficiària es concedeixen per a ajudar els municipis a instal·lar els punts d’accés Wi-Fi en estos centres de la vida pública, utilitzant els serveis d’empreses d’instal·lació de Wi-Fi. Les xarxes Wi-Fi públiques existents podran sumar-se a la iniciativa WiFi4EU sempre que complisquen les condicions i els requisits tècnics que s’indiquen el conveni de subvenció, com, per exemple, que l’accés siga gratuït i sense condicions discriminatòries i que es respecten els requisits de marca. Una estratègia que ha triat València per a poder multiplicar la velocitat d’accés oferida fins al moment i per a començar a planificar futures ampliacions.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,011FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declaració oficial de Puig amb les noves mesures de restricció COVID

Restricció de la mobilitat nocturna de 12 a 6 del matí, reunions limitades a 6 persones, tancaments d'espais públics i jardins a les 10, limitació horària hostaleria i prohibició de venda d'alcohol entre les 10 de la nit i les 8 del matí són les principals mesures.

L’alcaldessa de Castelló dona suport a les noves mesures de contenció de la COVID

Amparo Marco, mostra públicament el seu acord amb les noves mesures davant la covid-19 anunciades pel president de la Generalitat este dissabte

Castelló implantarà dues línies de transport en barris perifèrics

L'alcaldessa destaca que s'adquiriran vehicles 'verds' per a millorar i fer més eficient i sostenible el transport públic

Un dron i vehicles camuflats vigilaran el compliment de les mesures sanitàries a Borriana

• Des d'aquest divendres la Policia Local intensifica el dispositiu preventiu per a impedir la realització de botellons i controlar el distanciament social i la utilització de mascaretes

Paterna desplegarà un dispositiu especial de control de possibles festes privades en Halloween

El Comité de Seguiment de la COVID-19 de l'Ajuntament de Paterna s'ha reunit hui per a analitzar la situació de la ciutat davant l'evolució del coronavirus i ultimar el dispositiu municipal de control i seguretat davant l'arribada de Halloween i el Dia de Tots els Sants.
- Advertisement -

: Valencià