domingo, 26 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

València obri el termini per sol·licitar el xec escolar

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Educació, ha obert hui, dimecres 27 de maig, el termini per a sol·licitar el xec escolar per al pròxim curs 2020 - 2021.

Les persones interessades tindran un termini de 20 dies naturals per a cursar la petició per accedir a estes ajudes econòmiques a l’escolarització infantil de 0 a 6 anys, destinades a sufragar les despeses d’ensenyament de les famílies amb menys recursos econòmics. Les famílies sol·licitants podran tenir una assignació màxima de 90 euros al mes durant 10 mensualitats. Tota la informació està disponible a la web municipal d’educació.

Segons ha detallat la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, la dotació econòmica total destinada a esta convocatòria és de 3.465.000 euros, després d’un augment pressupostari de 600.000 respecte a l’exercici anterior, amb l’objectiu “d´arribar a més famílies i ampliar, sobretot, el nombre de llars que puguen rebre els 90 euros mensuals del tram major”. D’esta manera, la previsió és que esta ajuda “puga arribar a més de 1.000 noves famílies”. Com a novetat, la convocatòria contempla donar cobertura a la previsió de naixement (concebut) amb anterioritat a 31 de desembre de 2020.

“La situació actual que viu la societat a causa de la crisi sanitària i social de la Covid-19 genera unes demandes a les quals les administracions públiques hem de prestar tot el nostre suport”, ha afirmat Maite Ibáñez, qui ha remarcat que esta ajuda “ha de servir realment com a suport econòmic a les famílies amb més dificultats, perquè els seus fills puguen continuar el desenvolupament educatiu a les escoles infantils”.

Les sol·licituds es poden presentar mitjançant model normalitzat descarregat a la pàgina web www.valencia.es, mitjançant presentació per la seua electrònica de l’Ajuntament de València per mitjà de certificat electrònic. Per a qui no tinga certificat, però sí un dispositiu electrònic per a remetre correus electrònics, es facilitarà un compte de correu del Servei d’Educació al qual enviar la sol·licitud i la resta de documentació.

Les persones interessades que no tinguen possibilitat de remetre correu electrònic s’han de posar en contacte telefònicament amb el Servei amb la finalitat de posar a la seua disposició una altra via alternativa per la qual presentar la documentació, opció que requerirà que la persona interessada declare responsablement que no compta amb els mitjans per realitzar la sol·licitud pels anteriors canals. “La gestió telemàtica amb possibilitat d’assessorament telefònic i mitjançant correu electrònic per a casos especials és una novetat de la present convocatòria, que duem a terme perquè ningú es quede sense poder realitzar la sol·licitud per no disposar de mitjans informàtics”, ha destacat Ibáñez.

Últimas noticias

Contenido relacionado