Dones valencianes corren “sense tindre por” en homenatge a Laura Luelmo

Un centenar de dones valencianes van córrer ahir durant 30 minuts pel Jardí del Túria en homenatge a Laura Luelmo, la jove assassinada al Campillo (Huelva), per a demostrar que "no volen tindre por" quan salen a fer esport soles.

Un centenar de dones valencianes van córrer ahir durant 30 minuts pel Jardí del Túria en homenatge a Laura Luelmo, la jove assassinada al Campillo (Huelva), per a demostrar que “no volen tindre por” quan salen a fer esport soles.

La convocatòria ha sigut impulsada per “Juntes és millor”, un moviment creat per dues llicenciades en Educació Física, Patricia López i Paula Llorente, per a fomentar l’activitat física entre les dones, que enguany ha rebut el Premi al Mèrit Esportiu de la ciutat de València per la seua labor de foment de l’esport popular.

Patricia López i Paula Llorente han reivindicat que una dona no té “per què mesurar” l’hora, el lloc per on va o la roba que porta quan sale a córrer sola i van decidir transformar aqueixa ràbia per l’assassinat de Laura en una quedada que fora una forma de “alçar la veu en forma de camallades”.

La marxa s’ha iniciat en l’antic llit del riu Túria, a l’altura del pont Nou d’Octubre i, durant 30 minuts, han realitzat un recorregut per diversos trams del fins a acabar de nou en el punt d’eixida.

Abans d’iniciar el recorregut s’ha llegit un manifest en el qual s’indicava que les persones concentrades (la majoria dones, però també alguns homes) “correrem com tots els dies per tu Laura, però també per nosaltres, per aqueixes dones que volen córrer sense por, sense mirar a tots els costats i sense sentir aqueix nus en l’estómac quan hi ha poca llum”.

“Perquè aquesta vegada ha sigut Laura, però podria haver sigut una de nosaltres, la nostra filla, la nostra germana, la nostra mare o la teua núvia. Gràcies a totes per vindre a compartir camallades, per a fer-nos saber que no estem soles, gràcies per ajudar-nos a crear un món millor. Totes som Laura”, afegia finalment el comunicat.

Publicitat