Empreses, associacions i representants dels municipis valencians de la Ruta del Grial es reuneixen a Sagunt

Quico Fernández: "Hem volgut fer del nostre patrimoni i els nostres recursos una oferta per a posicionar-nos"

PublicitatAVL

Hui, 23 de maig, s’han reunit a Sagunt representants, empreses i associacions dels municipis valencians que integren la Ruta del Grial, una ruta provinent d’Aragó i que acaba a la ciutat de València, on es conserva el que es considera com el Sant Calze del Sant Sopar. A més, també s’ha presentat el portal web de la Ruta del Grial (ruta-grial.comunitatvalenciana.com/ruta-grial) i s’han aprovat els protocols d’adhesió als diferents sectors per a poder formar part d’esta ruta.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández ha destacat la intensa vida cultural de la localitat, després d’haver sigut Capital Valenciana de la Romanització i Capital Cultural Valenciana: “Hem volgut fer del nostre patrimoni i els nostres recursos una oferta per a posicionar-nos”. Fernández ha remarcat l’èxit de les rutes turístiques en les últimes dècades, assenyalant com a exemple el Camí de Santiago: “Estic convençut que esta ruta pot funcionar molt bé perquè va en la línia del que demanda la gent hui dia”.

PublicitatRovira  

“En qualsevol producte que s’intenta tirar avant, té molta importància la governança col·laborativa; encara que es tinga un producte estupend, sempre es necessita la col·laboració del sector privat”, ha declarat la regidora de Turisme, Natalia Antonino, qui ha agraït la presència de les empreses turístiques, tant de Sagunt com de la resta de la comarca, i també dels sectors associatius i de les botigues de producte turístic especialitzat.

Sergio Bellentani, cap de Servei de Producte i Territori de Turisme Comunitat Valenciana, ha afirmat que el que es pretén amb esta iniciativa és “impulsar la creació i el desenvolupament de productes turístics de caràcter experiencial i que suposen una versió variada i rica de la Comunitat Valenciana, així com desestacionalitzar el turisme”. Bellentani, també ha destacat la col·laboració que està generant-se entre les empreses i les institucions, i també entre els diferents territoris: “No hem de veure el veí com un competidor sinó com un cooperador”.