14:03 - sábado, 2 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

SOM VALENCIANS TORRENT ha presentat una moció per a sol·licitar contenidors per a persones amb mobilitat reduïda.

Les obertures dels contenidors de RSU, així com els de vidre i paper són inassolibles per a persones en cadira de rodes i comporten dificultats per al col·lectiu de persones majors.

També l’actual sistema de pedal per a alçar la tapa del contenidor de RSU resulta complicat per a determinades persones, fins i tot sovint se situen tan pròxims a la vorera que no permeten el seu adequat funcionament. Entenem que el dret a dipositar els Residus i el de poder reciclar no hauria d’estar limitat per aquest tipus de barreres i que l’Ajuntament té l’obligació de garantir l’accessibilitat als contenidors instal·lats en la via pública, tant a les persones amb discapacitat com a la resta de la societat.

SOM VALENCIANS TORRENT demana als grups que conformen la Corporació Municipal que s’aprove aquesta MOCIÓ per a la implantació de contenidors accessibles, així com que es dote pressupostàriament perquè siga una realitat al llarg de la present legislatura.

Actualment existeixen contenidors que compleixen la normativa i tots els requisits que els fan més aptes per a ser utilitzats per persones amb mobilitat reduïda i invidents, ja que disposen d’una identificació en llenguatge BRAILLE de cadascuna de les fraccions, com són paper i cartó, envasos lleugers, vidre i residus sòlids urbans.
Una altra de les seues característiques és que tenen una obertura a menor altura, entre els 90 i 120 centímetres, amb l’objectiu de permetre que les persones amb mobilitat reduïda puguen accedir més còmodament al dipòsit dels residus (adjuntem fotos d’exemples).

Aquesta iniciativa de SOM VALENCIANS TORRENT s’emmarca dins de l’aposta per reduir les barreres arquitectòniques que existeixen en la ciutat, minimitzant, en aquest cas, els problemes que les persones amb mobilitat reduïda puguen tenir a l’hora de dipositar la brossa en els contenidors.
Aquesta implantació seria gradualment i aprofitant la substitució dels contenidors actuals danyats o de nova adquisició.

Últimas noticias

Contenido relacionado