Els valencians, units pel dolor de la tragèdia

El Consell ha fet una crida en defensa de la llibertat i la democràcia enfront de la por i al fanatisme durant la concentració convocada este divendres a les portes del Palau de la Generalitat per a condemnar els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, han estat presents en una concentració a la qual s’han sumat també representants dels grups parlamentaris de Les Corts i ciutadans i ciutadanes.

Després dels minuts de silenci en senyal de duel per les víctimes, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha llegit, en nom del Govern valencià, una declaració institucional de condemna per estos atacs, a través de la qual la Generalitat mostra “la seua solidaritat i dolor compartit amb les víctimes i familiars, així com amb el conjunt de la societat barcelonina i catalana”.

A més, el Consell ha volgut expressar el seu pesar per “totes les persones que pateixen al llarg del planeta, fora de la immediatesa mediàtica, les conseqüències de la intolerància i del totalitarisme”.

“Enfront de la por, ens reafirmem en la llibertat. Enfront del fanatisme, defensem la democràcia. Enfront de les societats tancades, valorem la vida diversa. Enfront de la mort i el sofriment, el Consell i tot el poble valencià aposta per la vida i l’alegria”, subratlla.

Amb esta declaració institucional, el Consell mostra el seu compromís i el de tota la societat valenciana “amb els valors universals de democràcia, de justícia, de pau, de llibertat, d’igualtat i de fraternitat, que són valors universals que s’han de defensar davant qualsevol temptació totalitària”.