13.3 C
Valencia

La Vall d’Alba millora del subministrament d’aigua potable en les pedanies de la Pelejaneta i la Barona

Concretament, l'actuació se situa en el marge oest del camí del Caseriu, en la Pelejaneta i es tracta del tram del vial que discorre paral·lel a la carretera CV-15.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Vall d’Alba ha licitat el projecte de renovació de la canonada principal de proveïment d’aigua potable als nuclis de la Pelejaneta i la Barona, així com a diverses masies de la zona, amb la finalitat de posar fi als nombrosos problemes de subministrament que ara mateix arrossega la infraestructura.

Concretament, l’actuació se situa en el marge oest del camí del Caseriu, en la Pelejaneta i es tracta del tram del vial que discorre paral·lel a la carretera CV-15.

- Publicitat -

“La canonada de proveïment d’aigua potable sobre la qual s’actua és la principal i única existent per a donar subministrament a les pedanies de la Pelejaneta, la Pelejana i la Barona, així com a les masies aïllades existents en el trajecte, i que prenen l’aigua des del pou Meanes”, ha especificat l’alcaldessa, Marta Barrachina.

“Els problemes que presenta la canonada de subministrament són nombrosos: d’un costat, existeixen gran quantitat de fugides per trencaments de la xarxa, i en segon lloc, s’ha detectat una important disminució de la capacitat hidràulica de la canonada per les incrustacions calcàries, la qual cosa provoca caigudes de pressió en els moments de punta de consum, ja que, per esta obturació, la canonada no és capaç de transportar la demanda de consum puntual”, ha afegit la màxima responsable de l’Ajuntament de Vall d’Alba.

- Publicitat -

Segons dades facilitades per la mateixa empresa concessionària del servei, en el tram d’actuació es reparen una mitjana de 27 avaries anuals i el rendiment de xarxa que s’obté en esta zona és de solo el 40,98%. Una problemàtica que afecta directament els 270 comptadors que existeixen en este punt del terme municipal, la qual cosa llança una afecció al voltant de 810 habitants aproximadament.

“D’esta manera, el projecte que acabem de licitar i que posarem en marxa tan prompte es complisquen els tràmits administratius millorarà la qualitat de vida d’un terç dels veïns de Vall d’Alba”, ha subratllat Marta Barrachina, qui destaca que la inversió programada ascendeix a 84.656,67 euros, dels quals 59.259,67 euros seran aportats per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, mentre que l’Ajuntament de Vall d’Alba aportarà el 30% restant del cost, és a dir, 25.397,00 euros.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,025FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectados dos nuevos brotes de coronavirus en la Pobla de Vallbona por contacto social

En la Pobla de Vallbona hay 21 casos activos de coronavirus, a los que hay que sumar el brote de hoy.

Detectado un nuevo brote de coronavirus en Benissanó por contacto social

A través de la web de datos estadísticos de la Conselleria de Sanitat se pueden consultar los datos actualizados desde la última actualización.

Castelló passa la barrera dels 100 ingressats per coronavirus

12 persones estan a les Unitats de Cuidats Intensius.

Sanitat confirma 1.066 nous casos de coronavirus i 19 morts en la Comunitat Valenciana

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.018 persones ingressades.

Comença el termini de sol·licitud de les ajudes per a autònoms i pimes del Poble Nou de Benitatxell

Les sol·licituds per a les ajudes de l'Ajuntament es podran presentar per registre d'entrada o per seu electrònica fins al 17 de novembre, mentre que per a les de Diputació l'últim dia és el 12 de novembre.
- Advertisement -

: Valencià