La Vall d’Alba ultima la remodelació integral de la plaça de la Mare de Déu dels Àngels de la Barona

El pressupost total de l'actuació ascendeix a 45.572,84 euros i els treballs tindran una duració d'execució de dos mesos, per la qual cosa estarà llesta per a final d'any.

L’Ajuntament de Vall d’Alba ja ho té tot a punt per a iniciar, en els pròxims dies, les obres de remodelació de la plaça de la Mare de Déu dels Àngels, un dels enclavaments més estimats i utilitzats pels veïns de la Barona. Així ho ha anunciat l’alcaldessa de la localitat, Marta Barrachina, qui ha visitat l’enclavament juntament amb l’arquitecta encarregada del projecte, acompanyada també per la regidora de l’equip de govern delegada en els assumptes de la pedania, Silvana Mas.

“Es tracta d’una actuació molt necessària i demandada pels veïns. Durem a terme una remodelació de tot l’entorn urbà, perquè siga més accessible i confortable per als veïns, generant més espais per al descans i modernitzant la seua imatge”, ha subratllat Barrachina.

La plaça Mare de Déu dels Àngels de la Barona, en estos moments, es troba deteriorada, infrautilitzada i no respon a les necessitats dels veïns, per la qual cosa s’ha optat per proposar una reforma integral d’esta, que millore les seues condicions actuals, una actuació que serà cofinançada per la Diputació de Castelló, a través del Pla 135, i el consistori de Vall d’Alba.

Per a millorar esta zona, l’Ajuntament proposa la pavimentació de tota la plaça, inclòs la via rodada que l’envolta, permetent l’accés rodat puntualment, de manera que els vianants puguen gaudir de tota la zona. A més es dotarà a la plaça de dos bancs correguts sota l’arbratge, que al seu torn funcionen com a escocell dels arbres allí situats –els 16 arbres existents es conservaran després de la reforma–, establint una barrera entre la plaça i la via rodada d’accés, i una pèrgola en l’accés principal a la plaça.

L’àrea d’intervenció del projecte és de 1.139,19 metres quadrats i funcionarà a manera de segona fase, tenint en compte que l’any passat va concloure la remodelació integral del Pavelló Multiús annex a la plaça, que és la principal infraestructura pública radicada en ella. D’esta manera, no sols es millorarà la qualitat de vida dels veïns de la plaça i es potenciarà un nou espai públic per a tots els veïns de la Barona, sinó que també permetrà completar i prestar servei al Pavelló Multiús a l’hora de desenvolupar activitats multitudinàries, permetent l’ampliació i complementarietat dels usos del recinte.

El pressupost total de l’actuació ascendeix a 45.572,84 euros i els treballs tindran una duració d’execució de dos mesos, per la qual cosa estarà llesta per a final d’any.

“Continuem transformant la Barona. Invertim perquè este preciós racó del nostre poble present la seua millor imatge, al mateix temps que siga més confortable per als veïns, que guanyen en espais verds i d’ús públic, com ja vam fer amb la remodelació de la plaça de l’Aldea, el que sens dubte és el cor de la Barona”, ha conclòs Marta Barrachina.

CatalanSpanish