La Vall d’Alba ajudarà als pacients amb malalties crònica amb diferents tallers

La iniciativa ‘Pacient Actiu’ de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, arriba a la Vall d’Alba, el seu centre de salut desenvoluparà un taller als pacients hàbits saludables i com millorar els tractaments dels quals són beneficiaris, baix el títol, ‘Prenent el control de la seua salut’, es farà el 18 d’Octubre al Centre Actiu del municipi.
Aquestes sessions es donen per a oferir suport a les persones amb alguna malaltia crònica, perquè adquirisquen un millor autocuidat de la seua salut.
“Les persones que pateixen alguna malaltia crònica, probablement visiten diverses vegades a l’any a un professional sanitari per a un seguiment. No obstant això, es veuen en la necessitat de prendre diàriament decisions sobre la seua pròpia cura. L’educació dels pacients per a l’autocuidat es converteix en una eina fonamental en aquest context de les malalties cròniques. Ser un pacient actiu suposa estar capacitat per a comprendre i manejar la seua malaltia, complementant així la labor dels professionals sanitaris”, ha assenyalat l’alcaldessa de la Vall d’Alba, Marta Barrachina, qui anima a totes les persones amb malalties cròniques del municipi al fet que participen en el mateix, “perquè la informació que rebran va en benefici propi”.

El taller tindrà una durada de sis setmanes consecutives, amb sessions de dues hores i mitja setmanals. “Les persones que s’hagen inscrit i participen, açò sí, han d’estar matisades i comprometre’s a acudir”, remarca l’alcaldessa, Marta Barrachina.

En el cas de la Vall d’Alba, els dies marcats per a la celebració del taller són els dies 18 i 25 d’octubre, i el 2, 8, 15 i 22 de novembre, de 9.00 a 11.30 hores, en el Centre Actiu. Les persones interessades ja poden consultar i traslladar la seua petició a l’Ajuntament de la Vall d’Alba o al centre de salut.

CatalanSpanish