Vall d’Alba activa ajudes directes per a l’hostaleria i per a pimes que cessen l’activitat per contagis

L'Ajuntament de Vall d'Alba anuncia la immediata activació de línies de suport financer i econòmic als sectors de l'hostaleria i la restauració.

L’Ajuntament de Vall d’Alba anuncia la immediata activació de línies de suport financer i econòmic als sectors de l’hostaleria i la restauració, així com per a les pimes que hagen de tancar per confinament, amb la finalitat d’esmorteir i pal·liar en part les pèrdues que suportaran després de l’entrada en vigor de les noves restriccions a l’activitat econòmica decretades per la Generalitat Valenciana i que estan actives des del dijous, 7 de gener, o que no puguen continuar la seua marxa a conseqüència d’algun cas de confinament del seu titular.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa de Vall d’Alba, Marta Barrachina. Unes ajudes que estan dins de la primera part del ‘Pla Recupera’ de la localitat i que d’eixida estan quantificades en 25.000 euros. Estos recursos estaran a l’abast dels autònoms i emprenedors del municipi afectats per algun dels dos supòsits a partir del pròxim dimarts, 12 de gener.

La primera part del ‘Pla Recupera’ de l’Ajuntament de Vall d’Alba, per import de 25.000 euros, es concreta en dos línies d’ajudes. Una de 500 euros per demandant que està directament dissenyada per al sector de l’hostaleria i la restauració, una activitat que en el cas de la localitat compta fins i tot amb un gran reconeixement social i turístic, i que aglutina a una extensa oferta, amb més d’una vintena de propostes. L’objectiu és esmorteir l’obligatorietat de tancar el negoci a partir de les 17.00 hores, així com la reducció de l’aforament, que ara es limita a quatre comensals per taula, unes limitacions que, a priori, estaran en vigor com a mínim fins al 31 de gener.

La segona línia d’ajudes del ‘Pla Recupera’ està enfocada cap a aquelles empreses que tanquen temporalment l’activitat per ser objecte de confinament pel positiu en Covid-19 de la persona que està al capdavant del negoci. En este cas, l’ajuda econòmica pot arribar als 600 euros.

“Tant unisques com les altres, estaran actives i a la disposició dels valldalbenses a partir del dimarts, 12 de gener, perquè no hi ha ni un minut per perdre”, ha emfatitzat Marta Barrachina, qui anima al “Govern d’Espanya i a la Generalitat Valenciana al fet que posen en marxa, com més prompte millor, altres línies d’ajudes similars, perquè cal tractar per tots els mitjans que els negocis es vegen abocats a un tancament forçós de la seua activitat”, ha remarcat.

“L’Ajuntament de Vall d’Alba estarem al costat dels veïns, dedicant tota la nostra sensibilitat cap a aquells que generen ocupació i riquesa al nostre poble, especialment dels xicotets negocis que han vist com les noves mesures de lluita contra la Covid que ha activat la Generalitat Valenciana són una nova maçada al seu compte de resultats i, en definitiva, a les seues perspectives de futur. També les hem dissenyades pensant en aquells valldalbenses als quals la malaltia pot suposar la interrupció en la marxa normal dels seus negocis i, per tant, del seu mitjà principal de vida”, ha subratllat Marta Barrachina.

“Partim de la base que la salut sempre estarà per damunt de qualsevol altre criteri. En este sentit, no qüestionem de cap manera ni l’oportunitat ni l’abast de les mesures decretades per part de la Generalitat Valenciana per a tractar de frenar la Covid, independentment que les dades oficials reflecteixen que no estan tenint l’efectivitat prevista. Però el que no compartim és que es decrete el tancament de l’hostaleria, la restauració i es limite l’activitat dels negocis denominats no essencials, sense que de manera paral·lela i simultània, això vaja acompanyat d’un pla econòmic, que sostinga la viabilitat i el futur de les pimes i autònoms afectats. I ací és on l’Ajuntament de Vall d’Alba, dins de les nostres possibilitats, i fent un gran esforç econòmic, volem aportar el nostre granet d’arena”, ha afegit.

Cal recordar que el ‘Pla Recupera’ és un apartat que frega els 150.000 euros en el pressupost de l’Ajuntament de Vall d’Alba de l’any 2021, que ascendeix a 3,55 milions d’euros, un programa que està pensat per a “estar al costat dels veïns i poder atendre les seues necessitats més urgents, per a continuar cuidant dels valldalbenses en el context de dificultats sanitàries, econòmiques i socials que ens ha tocat viure des que ha arribat la pandèmia de Covid-19”. Integra mesures de suport econòmic a pimes i autònoms, per valor de 90.000 euros en total, sense oblidar altres àmbits de caràcter social i assistencial, que representen altres 50.000 euros, a més d’altres línies complementàries.

El ‘Pla Recupera Vall d’Alba’ donarà continuïtat al ‘Pla Impuls’, que va activar una dotació de 25.000 euros per a fer costat al més de mig centenar d’autònoms que tenen la seua seu social en el municipi, i que es van veure afectats pel RD 463/2020 del 14 de març del Govern d’Espanya pel qual es va activar l’Estat d’Alarma, pel qual es va decretar el cessament de tota l’activitat no essencial, en aquella ocasió amb una subvenció de fins a 450 euros per demandant. “És a dir, en esta ocasió anem a quasi quadruplicar la quantia dels fons, en un pla que és molt més ambiciós”, ha afegit Marta Barrachina.

MÉS MESURES ECONÒMIQUES I FISCALS

En este sentit, cal recordar que l’equip de govern de Vall d’Alba va decretar l’exempció de la taxa per ocupació de la via pública de bars i restaurants de la localitat per a l’exercici 2020 i per al vigent 2021, així com la taxa de fem per a tots aquells comerços, bars, restaurants i negocis en general que van haver de cessar en la seua activitat, retornant a més les taxes a les activitats ja autoritzades i que es van veure anul·lades per la Covid-19.

MILERS DE MASCARETES

A més de les mesures econòmiques i fiscals, l’Ajuntament de Vall d’Alba també ha activat al llarg dels últims mesos múltiples accions d’un altre caràcter, entre les quals destaquen el repartiment de milers de màscares entre tota la població, en diverses tandes.

També va realitzar el test ràpid de detecció del virus entre tots els xiquets de la població, amb la finalitat d’augmentar les garanties entre els alumnes, coincidint amb l’inici del curs 2020/2021, anticipant-se així a les mesures que ara mateix sí que estan donant suport a les autoritats sanitàries.

I hui dia continuen les labors de neteja i desinfecció de les vies i instal·lacions públiques, amb la finalitat de tractar de minimitzar els contagis, a més d’haver assumit l’Ajuntament la instal·lació d’una carpa en l’exterior del Centre de Salut Comarcal de Vall d’Alba, perquè les persones que acudeixen al recinte per a realitzar-se proves, el facen amb el millor benestar possible, sense haver d’esperar a la intempèrie.

CatalanSpanish