La Vall d’Alba duplicarà les ajudes directes a l’hostaleria després del tancament total

L'Ajuntament de Vall d'Alba redobla esforços.

L’Ajuntament de Vall d’Alba redobla esforços. L’alcaldessa de Vall d’Alba, Marta Barrachina, anuncia que duplicarà els fons que inicialment hi havia previstos per a ajudar al sector de l’hostaleria local amb la finalitat de contribuir a minimitzar en la mesura que siga possible les pèrdues que suposarà l’entrada en vigor, des d’ahir 21 de gener, de la nova ordre de tancament total dels negocis, segons el decret de la Generalitat Valenciana, i que té, a priori, una duració de 14 dies naturals, és a dir, fins al 3 de febrer inclusivament.

D’esta manera, els 20 empresaris de la restauració de Vall d’Alba que ja s’havien acollit a l’ajuda de 500 euros posada en marxa per l’Ajuntament, i l’expedient del qual està precisament ara en tramitació, veuran incrementada la quantia de manera automàtica en altres 500 euros, de manera que la injecció total serà de 1.000 euros.

“Estem davant una crisi sanitària sense precedents, però també davant una crisi econòmica que, si no es gestiona amb sensibilitat, pot emportar-se per davant a desenes de famílies de Vall d’Alba, no sols a les quals treballen directament en els bars i restaurants, sinó a tots els sectors auxiliars. Obligar-los a abaixar la persiana, sense cap contraprestació a canvi, és condemnar a estos xicotets empresaris i autònoms a una asfíxia que pot acabar en la seua extinció”, ha subratllat l’alcaldessa Marta Barrachina.

“Això és el que volíem evitar quan el 8 de gener anunciem la primera línia d’ajudes de 500 euros per demandant, i que vam posar en marxa després que només un dia abans, el 7 de gener, entrara en vigor la norma que obligava a cessar la seua activitat a partir de les 17.00 hores i limitar l’aforament de les taules a quatre persones. Ara fem un nou esforç, duplicant la quantitat inicial fins a aconseguir els 1.000 euros per demandant, per a llançar un baló d’oxigen a un sector que des d’ahir, 21 de gener, veu com els seus ingressos seran zero, conseqüència del decret de tancament de totes les sales”, ha afegit.

“Si alguna cosa hem aprés a l’Ajuntament de Vall d’Alba en este quasi any complet en el qual anem convivint lamentablement amb la Covid és que les mesures sanitàries han de compatibilitzar-se sempre amb les econòmiques. Les unes i les altres han d’anar sempre a l’una. En cas contrari, no hi ha futur”, ha afegit Barrachina, qui insta la resta de les administracions, “tant el Govern d’Espanya com la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, al fet que activen com més prompte millors línies que permeten completar el suport que des de ja brindarem des del consistori”, assenyala.

Cal recordar que les ajudes que oferirà l’Ajuntament de Vall d’Alba als restauradors formen part d’un primer paquet per import de 25.000 euros del ‘Pla Recupera’, dotat amb 150.000 euros en total, i que s’anirà desenvolupant al llarg de l’any, a mesura que vagen sorgint noves necessitats.

En este sentit, a la línia de 1.000 euros que l’Ajuntament de Vall d’Alba concedirà al sector de l’hostaleria se suma una segona, de 600 euros per demandant, enfocada cap a aquelles empreses que cessen temporalment en la seua activitat per ser objecte de confinament pel positiu en Covid-19 de la persona que està al capdavant del negoci.

CatalanSpanish