25.1 C
Valencia

Rescaten a un home a la Vall d’Uixó després de caure d’un cavall

El ferit havia caigut d'un cavall patint un greu colp al cap.

- Publicitat -AVL

La Guàrdia Civil estava prestant servei en prevenció del compliment del Reial decret de l’Estat d’Alarma, realitzant un
punt de verificació i identificació de persones i vehicles en la localitat de la Vall d´Uixó, quan van rebre un avís per a acudir a l’auxili d’una persona la qual havia patit una greu caiguda mentre passejava a cavall.

Els guàrdies civils es van traslladar fins al lloc del requeriment, observant a una persona en un gran estat de nerviosisme i completament agitada, no articulant paraula i dificultant la comunicació entre els allí presents, per la qual cosa els agents,
després de diverses indicacions de tècniques respiratòries per a intentar tranquil·litzar-li, l’home els va assenyalar que el seu amic havia patit una caiguda mentre tots dos realitzaven un passeig a cavall enmig d’una muntanya, sense poder indicar concretament el lloc verbalment, ja que havia sigut en una senda d’un turó, acompanyant-los, mentre mobilitzaven a altres patrulles de la Guàrdia Civil així com als serveis sanitaris.

Posteriorment, els guàrdies civils van arribar al lloc on s’havia produït l’accident, sent este un terreny colinat, existint una alta vegetació i després de realitzar una batuda per la zona, van localitzar a l’accidentat en una senda molt estreta i pedregosa, a pocs metres del camí principal, entre matolls i completament
immòbil, envoltat de sang.

Els guàrdies civils van comprovar l’estat de l’home, de 24 anys, observant la respiració i les constants vitals febles, trobant-se en un estat d’inconsciència, sense reaccionar a estímuls, amb un gran tall al cap en el seu costat esquerre d’uns onze centímetres i emanant bastant sang. Immediatament i donada la gravetat de la situació, els agents van aplicar els primers auxilis mentre esperaven l’arribada dels serveis sanitaris, intentant reduir l’hemorràgia, moment en el qual va reaccionar amb uns primers estímuls, obrint o els ulls, i comunicant-se amb els allí presents, tractant en tot moment de mantenir-ho
estable i controlar les seues constants vitals.

Al lloc es va traslladar una unitat SAMU fent-se càrrec de l’accidentat. Després de l’exploració i valoració per part dels serveis mèdics, es van posar en contacte amb el CICU per a mobilitzar fins al lloc un helicòpter que va traslladar al ferit fins a l’Hospital de Castelló.

Posteriorment, en el marc de la investigació, els guàrdies civils van comprovar que s’havien saltat el confinament per a fer una passejada amb els cavalls, per la qual cosa totes dos persones van ser proposades per a sanció administrativa per l’incompliment de les mesures ordenades en el Reial decret 463/2020 de l’Estat d’Alarma, a més, la patrulla de SEPRONA de la localitat de Segorbe va realitzar una inspecció en l’explotació ramadera on alberguen als dos equins, mancant esta explotació dels permisos administratius necessaris (Registre d’explotació ramadera REGA), ni programa sanitari obligatori. Així mateix, els cavalls mancaven de Document d’Identificació Equina, microxip transponedor, ni tampoc tenien
els tractaments i vacunes obligatòries, però es trobaven cures i en bones condicions higienicosanitàries, per la qual cosa el alertant de l’accident i titular de la parcel·la, va ser denunciat al Reial decret 804/2011 pel qual es regula l’ordenació zootècnica, sanitària i de bé estar animal de les explotacions equines i s’estableix el pla sanitari equí, en concordança a la Llei 8/2003 de ramaderia.

L’actuació va ser realitzada per efectius de la Guàrdia Civil de Vall d´Uixó i la patrulla de SEPRONA de Segorbe.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,614FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià