La Vall d’Uixó reivindica un treball digne per a les persones amb Malaltia Mental

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha commemorat el Dia Mundial de la Salut Mental amb la lectura en la plaça del Centre del manifest d’enguany, que porta com a lema ‘Treballar sense màscares, emprar sense barreres’, a càrrec d’usuaris del CRIS (Centre de Rehabilitació i Inserció Social) i membres de FADEM (Familiars Associats de Persones amb Malaltia Mental).

El regidor de Serveis Socials i primer tinent d’alcalde, Antoni Llorente, ha reivindicat que “tenir un treball digne és l’element integrador més potent que existeix”. Per açò, l’actual equip de govern ha apostat per reservar exclusivament alguns tipus de contractes públics a centres especials d’ocupació o empreses d’inserció social. I ja ha adjudicat dos serveis en aquesta modalitat: recollida de contenidors de roba i recollida de cartó als comerços.

L’alcaldessa, Tania Baños, ha afirmat que aquesta reserva de contractació “és un xicotet pas però important, perquè com a administració pública hem d’anar més enllà i no cercar solament el benefici econòmic sinó ajudar a les persones que ho necessiten des d’una perspectiva més humana de l’economia”. En aquest sentit, també ha valorat el treball que es fa des del CRIS “per la integració de les persones amb malalties mentals”.

Un dels objectius de la Setmana de la Salut Mental és “donar visibilitat a les malalties mentals, perquè desgraciadament encara existeixen molts estereotips i connotacions negatives i des de les institucions hem de fer tot el possible per a trencar amb aquesta realitat injusta”, tal com ha assenyalat Llorente.

CatalàEspañol