4:02 am - Friday, 10 July 2020

Vall d’Alba aprova un pressupost que manté congelats els tributs als veïns en 2020

- Publicidad -Reciplasa

L'Ajuntament de Vall d'Alba ha aprovat hui en sessió plenària extraordinària el pressupost municipal per a l'any 2020.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’Ajuntament de Vall d’Alba ha aprovat hui en sessió plenària extraordinària el pressupost municipal per a l’any 2020, uns comptes que ascendeixen a 3.069.864,77 euros, uns 70.000 euros per damunt de la xifra del vigent pressupost, i que s’assentisca sobre dos principis: la congelació de tributs i les inversions, que estaran centrades fonamentalment en la millora de carrers.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa del municipi, Marta Barrachina, qui ha defensat un pressupost per a Vall d’Alba que “atén les demandes dels veïns, però sempre sense perdre de vista la gestió de les arques públiques. Volem que l’Ajuntament continue sent solvent, eficient, continuant per la senda de la reducció de l’endeutament”.

Precisament, amb la premissa de 2ser una ajuda i no una càrrega per als veïns”, el consistori ha aprovat uns comptes en les quals “no s’incrementen els tributs”. Destaca la previsió en la disminució de la recaptació de l’IBI urbà, “per import d’uns 10.000 euros”, com a conseqüència de la fi de la regularització realitzada pel Ministeri d’Hisenda en els últims exercicis. També disminueix “en 50.000 euros” l’impost sobre la plusvàlua, de manera que s’ha ajustat a la previsió de liquidació de l’encara vigent 2019, ja que no s’espera que hi haja grans variacions. Al final, els ingressos municipals en concepte d’impostos directes i indirectes es redueixen en un 8,7%, de manera que “amb la nostra gestió contribuïm al fet que els *valldalbenses tinguen més diners en la butxaca perquè siguen ells mateixos els que decidisquen en què gastar-lo”, continua Barrachina.

Cal recordar que en els últims 5 anys, l’equip de govern de Vall d’Alba ha dut a terme una intensa política de reducció d’impostos, havent disminuït apartats com l’impost de circulació, les taxes del cementeri i el cost de l’aigua destinada a les granges, o havent eliminat l’impost de plusvàlues i les taxes per l’ús de les vies pecuàries i el de manteniment dels camins.

D’altra banda, sí que es produirà un augment de les despeses derivades de la partida de Serveis Socials, com a conseqüència de la millora en la prestació de serveis com els habitatges tutelats, l’escola infantil. La caiguda d’ingressos i l’augment de despeses s’equilibrarà amb un augment de les transferències a través del Fons Provincial de Cooperació Local, per import de 51.000 euros, així com la priorització en matèria d’inversions, i que té en la primera fase de la reforma de la piscina municipal el principal projecte, valorat en 80.000 euros.

Així mateix, també es contemplen 58.000 euros per a inversions en pedanies, 135.000 euros per a la pavimentació de carrers i condicionament de camins rurals i 31.000 euros per a continuar duent a terme millores en el col·legi públic l’Albea.

“Son uns comptes que posen a les persones en el centre de les polítiques municipals, aprofundint en la senda dels últims anys. L’Ajuntament de Vall d’Alba és i continuarà sent un aliat de les famílies l’any 2020. Arribarem on els veïns no arriben i, per descomptat, continuarem invertint a millorar el nostre poble i les pedanies perquè els veïns se senten orgullosos de viure en ell, amb tots els serveis coberts i una alta qualitat de vida”, ha conclòs l’alcaldessa de Vall d’Alba, Marta Barrachina.

PRINCIPALS INVERSIONS VALL D’ALBA 2020

Accessibilitat Hotel Ermita Sant Cristòfol: 9.200 euros.
Millores en la Pelejaneta (Pla 135): 15.000 euros.
Millores en Pou Malvestit Montalba (Pla 135): 15.000 euros.
Millores plaça Mare de Déu dels Àngels La Barona (Pla 135): 28.000 euros.
Millores en CEIP l’Albea: 31.000 euros.
Condicionament carrer Major: 38.000 euros.
Millores vies públiques Vall d’Alba: 58.000 euros.
Primera fase reforma Piscina Municipal: 80.000 euros.
Millores en camp futbol l’Avenc: 5.000 euros.
Manteniment camins rurals: 40.000 euros.
Millores en el Polígon Industrial: 6.000 euros.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Uns 2.600 metges residents de la Comunitat Valenciana ‘amenacen’ amb una vaga indefinida

Sol·liciten a la Consellera de Sanitat una reunió immediata per debatre unes millores respecte a unes condicions que consideren "denigrants" tant pel que fa a la quantitat d'hores i guàrdies, com a la remuneració o a la falta de supervisió en un període que es considera també formatiu.

Tanquen acord per a fabricar la vacuna contra el COVID-19 a Madrid

S'espera que l'estudi de Fase III de Moderna, d'aproximadament 30.000 participants, comence al juliol de 2020 i que la vacuna estiga llesta, segons previsions, per a primers de 2021.

El carrer Carcaixent conectarà amb la ronda Est per 341.000 euros

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat hui l'adjudicació de les obres del projecte d'urbanització del tram final del carrer Carcaixent, que executarà l'empresa Omega Enginya i Obres, S.L., amb un termini d'execució de cinc mesos

Diputació i Conselleria de Cultura paguen ‘a mitges’ la recuperació del santuari de Penyagolosa

Martí ha indicat que la Diputació, en col·laboració amb el Bisbat, "activa la redacció de projecte amb la intenció que puga estar finalitzat abans que finalitze l'any i que la institució provincial i la Conselleria incloguen partides en els seus pressupostos de 2021"

Teulada-Moraira organitza tres rutes eco turístiques nocturnes per a estiu

Les rutes són de baixa dificultat i obertes a persones de tots els perfils.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià