```
viernes, 26 abril 2024

(0-0) El Villarreal no troba el gol a Pucela davant el Valladolid

Els grocs acusen la falta d’encert després de completar un notable partit davant el Valladolid (0-0).

Un empat que sap a poc. El Villarreal va signar taules davant el Real Valladolid (0-0) en un partit seriós i molt complet de l’equip groc, al qual li va faltar més encert en els últims metres per sumar els tres punts a Pucela.

Javi Calleja va donar continuïtat a la idea de joc plasmada en l’última jornada davant el RCD Espanyol. L’entrenador del Villarreal va repetir a Valladolid l’onze amb el qual va sortir davant el conjunt perico, tornant a apostar per un esquema 3-5-2, amb la voluntat de ser un equip compacte, amb profunditat i capacitat de sorprendre el conjunt val·lisoletà.

Conscients del que estava en joc en Zorrilla, els dos equips van imprimir des del principi un ritme alt de joc, donant peu a la generació de múltiples ocasions per a tots dos equips en la primera meitat.

La primera oportunitat del xoc va caure del costat local. Acabat de complir el minut 7 de partit, Daniele Bonera va traure sobre la línia un potent xut creuat de Nacho, impedint que els castellans s’avancen al marcador.

Tan sols cinc minuts després, Toko Ekambi, habilitat per una passada a l’espai d’Alfonso Pedraza, va topar amb Masip en un mà a mà.

Amb el pas dels minuts, l’equip de Javi Calleja es va anar acomodant en camp contrari i tenint més la pilota. Abans d’arribar al minut 30, Pablo Fornals no va aprofitar, amb un xut ras aplacat per Masip, una gran assistència de Toko Ekambi, precedida d’una acció del franc-camerunés pel flanc dret.

Davant el creixent domini groc, el conjunt val·lisoletà va respondre amb centres laterals a l’àrea, que la saga i el porter groc van repel·lir amb ofici. A tan sols cinc minuts del final del primer temps, el Villarreal no va poder materialitzar la seua millor acció ofensiva del partit. En només tres tocs, el Submarí va embastar una fabulosa combinació entre Álvaro, Gerard i Fornals, que va deixar a Pedraza cara a cara davant Masip. El xut del carriler cordovès va ser detingut pel porter local.

El Villarreal va fer un pas endavant després de la represa. El combinat groc va viure els seus millors minuts a l’inici del segon temps. Els groguets van avançar línies i van asfixiar als locals. Transcorregut el primer quart d’hora, el domini ‘groguet’ es va anar dissipant a causa d’una major empenta del Valladolid, que, encoratjat per la seua afició, li va prendre el baló als grocs.

A mesura que el partit s’acostava al seu final, el xoc va esdevindre un cercavila. Al 84 ‘, Samu Chukwueze no va trobar porteria amb un xut des de la frontal de l’àrea. Un minut després, Daniele Verde va respondre amb un obús que va posar en dificultats a Sergio Asenjo.

Finalment, el Villarreal va sumar un punt en un competit partit al José Zorrilla. El proper enfrontament dels grocs serà en competició europea davant el Sporting de Lisboa al José Alvalade (dijous, 21.00 h).

Fitxa tècnica:

Real Valladolid: Masip; Javi Moyano (Antoñito, m. 66), K. Olivas, Joaquín, Nacho; Keko (Borja, m. 90), Míchel, R. Alcaraz, Hervías (Daniele Verde, m. 81); Óscar Plano i Sergi Guardiola.

Villarreal CF: S. Asenjo; M. Llambrich, Álvaro, Bonera (J. Costa, m. 87), Funes Mori, Pedraza; P.Fornals (Bacca, m. 71), Iborra, S. Cazorla; Gerard i Toko Ekambi (Chukwueze, m. 80).

Àrbitre: Hernández Hernández (Col·legi Canari). Va amonestar als locals Óscar Plano, Rubén Alcaraz i Hervías; així com als visitants Funes Mori i Cazorla.

Incidències: Partit entre Real Valladolid i Villarreal CF corresponent a la 23a jornada de LaLiga celebrat en l’Estadi José Zorrilla davant 16.842 espectadors.