5.1 C
Valencia

La Vall d’Alba presenta el programa de la Setmana Cultural i les Festes Patronals 2018 amb més de 100 actes

Una tasca que enguany ja protagonitzaran les 15 xiquetes de la Cort d'Honor Infantil

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La corporació municipal ha presentat hui en sessió plenària el programa de la Setmana Cultural i les Festes Patronals 2018 de la Vall d’Alba, dues convocatòries que sumisquen més de 100 actes i que tornaran a convertir a la localitat en l’epicentre de la diversió, la festa i els bous.

Vàries són les novetats que inclou el programa d’esdeveniments d’esta edició. D’una banda, la Setmana Cultural s’obrirà el 17 d’agost amb el nomenament oficial de les 15 xiquetes que integraran la Cort d’Honor Infantil, la primera en la història dels festejos. Es tracta d’un col·lectiu de joves, totes nascudes l’any 2008, que viuran de manera especial les festes.

A partir d’ací, un total de 27 cites fins al dijous, 23 d’agost, integren un programa de la Setmana Cultural molt complet, el més ampli de des que se celebra, i que tornarà a donar cabuda a tots els col·lectius que existeixen a la Vall d’Alba i que així ho han sol·licitat. “Vull agrair a totes les organitzacions la seua gran implicació, perquè la resposta ha sigut massiva. És la demostració que al nostre poble hi ha bones idees i ganes de mostrar el treball que es realitza en cadascuna d’elles”, indica l’alcaldessa, Marta Barrachina.

Festes Patronals

- Publicitat -

I sense descans, el divendres 24 d’agost començaran els actes de les festes patronals de la Vall d’Alba, dedicades en honor a Sant Joan Baptista i la Immaculada Concepción, que es prolongaran fins al 2 de setembre. Seran altres 85 esdeveniments en els quals estaran molt presents els festejos taurins, les revetles i les trobades entre veïns i penyistes, per a “potenciar els llaços i generar cultura de poble, sempre en un ambient cordial, d’alegria i amistat”, indica l’alcaldessa.

Gran expectació ha despertat ja el que serà el cinqué tancament taurí. En esta ocasió, correran pels carrers del municipi sis exemplars de la ramaderia d’Hereus de José Cebada Gago, de Medina Sidonia (Cadis). La cita serà el diumenge, 26 d’agost, a les 12.00 hores i tornarà a recórrer el quasi quilòmetre de distància que separa el rotlle fins a la plaça de bous de la Vall d’Alba.

- Publicitat -

A partir d’ací, el programa inclou exhibicions taurines en totes les seues modalitats, des de bou al carrer fins entrades de bous i vaques, i el ja tradicional concurs de recortadors, que tornarà a omplir la plaça de bous el primer diumenge de setembre. També s’estrena una ‘nit taurina’, que es prorrogarà fins a altes hores de la matinada, a càrrec de l’Associació Cultural Taurina Valldalbense i en la qual s’exhibiran ‘vaques enfundades’. Tots els espectacles taurins són gratuïts.

Entre les novetats, cal destacar enguany que hi haurà ‘tardeo’, amb actuacions musicals, per a animar els carrers durant les vesprades de festes. També hi haurà Crida a la Festa, que enguany la protagonitzaran els kintos i que canvia d’escenari, desenvolupant-se a l’Ajuntament.

No faltaran els homenatges als patrons, el menjar de penyes, els sopars populars o les millors orquestres, perquè la festa i la diversió es prolongue.

Balls de disfresses, jornades dedicades als més majors, actes específics durant tota la setmana per als més xicotets, berenars, guerres d’aigua, balls de disfresses, o una entrada de cavalls i mansos… conformen un programa “extens i intens, pensat per a tots els veïns i visitants, perquè tots troben el que més siga del seu grat i sempre tinguen un motiu per a gaudir i estar al carrer vivint les festes”, afig Marta Barrachina.

Repartiment del Llibret 
L’Ajuntament té previst repartir el llibret de festes a tots els veïns el divendres, 10 d’agost, de 19 a 21 hores, i el dissabte, 11 d’agost, d’11 a 13 hores, una tasca que enguany ja protagonitzaran les 15 xiquetes de la Cort d’Honor Infantil.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,568FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià