La Vall d’Alba comptarà com a plat fort amb un tancament de sis bous cerrils de Cebada Gago

'Tardeo' amb actuacions musicals i la nit taurina, amb l'exhibició de vaques enfundades, són dues de les novetats del programa d'enguany 2018 en honor a Sant Joan Baptista i la Immaculada Concepción

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública estima que el 9,9% dels menors de 6 anys presenten alguna alteració de la visió.

La Vall d’Alba arranca hui les seues festes patronals dedicades en honor de Sant Joan Baptista i la Immaculada Concepción amb la vista posada en el gran tancament de sis bous cerrils que l’Ajuntament ha programat per a este diumenge, 26 d’agost.

L’expectació que s’ha generat entorn d’este esdeveniment és màxima, tant per la data en la qual se celebra com per la qualitat que porta associada la ramaderia d’enguany. Serà a les 12.00 hores quan AndarínSoguero, Tremolós, Perruquí, Avanto i Tramojoso, els sis astats del ferro de Medina Sidonia (Cadis), iniciaran el quasi quilòmetre de distància que existeix entre el rotlle i la plaça de bous de la Vall d’Alba, on desemboca la carrera, sempre flanquejats per una marea de mossos i davant l’atenta mirada dels milers d’afeccionats que cada any es congreguen per a veure en directe els ‘xicotets Santfermins’ de la província de Castelló, per les seues característiques úniques.

Rovira  

Precisament, la recta de més de 800 metres de l’avinguda Castelló és un dels punts forts del traçat, per la gran visibilitat de la carrera i la rapidesa amb la qual es desenvolupa.

“Estem molt il·lusionats amb el tancament d’enguany. Des del primer moment que anunciem la ramaderia que protagonitzaria la carrera, afeccionats i penyes s’han bolcat en la cita, per la qual cosa tot fa pensar que aquesta quarta edició del tancament de bous cerrils de la Vall d’Alba serà la més emocionant i multitudinària de quantes han tingut lloc al nostre poble. Per descomptat, com a alcaldessa, anime a tots al fet que vengen a viure-ho amb nosaltres”, indica la primera edil de l’Ajuntament Marta Barrachina.

“Amb el tancament de cerrils, així com amb la resta de festejos taurins que se celebraran fins diumenge que ve, l’Ajuntament vol posar a la Vall d’Alba, un any més, en el mapa de l’afició”, explica l’alcaldessa, Marta Barrachina, qui subratlla que l’oferta taurina és “àmplia i variada, ja que en aquests moments tenim tot tipus d’exhibicions de bous en el nostre programa de festes”.

I és que els bous tenen, com és habitual, un protagonisme especial i estan presents en tot el programa d’actes en totes les seues modalitats, des de bous al carrer fins entrades de bous i vaques, i el ja tradicional concurs de recortadors, que tornarà a omplir la plaça de bous el primer diumenge de setembre. La novetat d’enguany és la ‘nit taurina’, que prorrogarà fins a altes hores de la matinada l’afició taurina. En la cita, que és a càrrec de l’Associació Cultural Taurina Valldalbense, s’exhibiran ‘vaques enfundades’. Tots els espectacles taurins són gratuïts.

El tancament i els bous són plats forts de les festes patronals de la Vall d’Alba, però no els únics. De fet, són més de 100 actes els que s’han programat en la localitat, entre la Setmana Cultural que ja s’ha desenvolupat i els dies de festes pròpiament dits, fins al 2 de setembre, per a garantir que la localitat siga durant aquests 9 dies que vénen al davant l’epicentre de la diversió i la celebració.

Així mateix, enguany també hi haurà actuacions musicals a les vesprades per a animar els carrers, de manera que la festa i la bullícia es prorrogue durant tot el dia, en uns festejos que enguany tenen a unes protagonistes molt especials: la Cort d’Honor Infantil, el grup de 15 xiquetes que per primera vegada assumeixen este càrrec i que tindran un paper destacat en tots els esdeveniments.

Sopars populars, homenatges als patrons, balls i orquestres, activitats per als més xicotets… o una entrada de cavalls i mansos conformen un programa “extens i intens, pensat per a tots els veïns i visitants, perquè tots troben el que més siga del seu grat i sempre tinguen un motiu per a gaudir i estar al carrer vivint les festes”, avança Marta Barrachina.

PublicitatJuega Limpio Orihuela