La Vall d’Alba demanarà ajuda a la Generalitat per a afrontar les greus destrosses pel temporal

Barrachina: “Tardarem molt de temps a retornar a la normalitat les infraestructures viàries del nostre poble, perquè les conseqüències de la gota freda han sigut devastadores"

L’Ajuntament de la Vall d’Alba sol·licitarà ajuda econòmica a la Generalitat Valenciana per a afrontar la reparació de les greus destrosses que l’aiguat del divendres ha produït en camins i camps del poble. Així ho ha anunciat l’alcaldessa Marta Barrachina, qui una vegada passat el temporal, ha recorregut de nou, al costat del primer tinent alcalde, José Manuel Torner, diversos punts del municipi per a comprovar in situ els efectes de la força de l’aigua.

“Tenim el ferm de tots els camins afectats, tant els asfaltats com els de terra; els encreuaments dels barrancs arrasats, les explotacions agrícoles de la part sud-est del terme completament esborrades del mapa… Els danys són quantiosos i ni en 20 anys podem afrontar-los amb els nostres propis mitjans. Per aquest motiu sol·licitarem el suport financer de la Generalitat Valenciana, per a poder restablir-los al més prompte possible que els tràmits administratius ho permeten”, ha subratllat l’alcaldessa, qui anuncia que en els pròxims dies es procedirà a realitzar “un llistat detallat de les destrosses i a una quantificació del valor econòmic de la seua reparació”.

Rovira  

Així mateix, amb totes les dades a la mà, s’analitzaran quines són les millors opcions per a accedir a les ajudes, com per exemple, sol·licitar la declaració de zona catastròfica.

Cal recordar que la localitat ha patit els efectes de la caiguda de més de 200 litres en poc més 8 hores. Com a conseqüència de tot això, el municipi va quedar completament aïllat per totes les carreteres que donen accés a la Vall d’Alba: la que ve de Vilafamés, la CV-15 i la CV-159 que uneix amb Cabanes. Així mateix, també va ser necessari rescatar a una persona que havia quedat aïllada en la seua masia de Montalba, àrea que es va portar la pitjor part del temporal.

Transcorregudes unes hores, quan la situació ha començat a normalitzar-se, han començat a veure’s els greus efectes de l’aiguat: la partida més afectada ha sigut la del Mes de Faena, en Montalba, així com el camí del Pas cap a Cabanes i el camí del Polígon cap a Montalba, pels efectes de l’aigua al seu pas pels barrancs de Juncosa i Gaidó (que ve de Cabanes). Però els danys són generalitzats en aquesta zona, tant camins com zones de cultiu han quedat completament arrasades, lamenta l’alcaldessa de la Vall d’Alba, Marta Barrachina.

“Ens coordinarem amb la Generalitat Valenciana i amb el conjunt de les administracions, tant provincial com estatal, per a accedir al màxim muntant d’ajudes, perquè els valldalbencs puguen veure’s rescabalats en la mesura que siga possible de tots nombrosos i greus danys que ens ha tocat patir”, afig.

En aquesta mateixa línia, l’alcaldessa de la Vall d’Alba també anuncia que els tècnics es troben treballant durant tot el dia per a restablir el subministrament d’aigua potable, i que ha deixat sense servei als residents de la zona de Pla de l’Arc, el Polígon Industrial i una part del mateix nucli urbà. “L’empresa encarregada del servei ha detectat a les 7 del matí d’ahir l’origen de l’avaria: l’avinguda d’aigua ha arrancat més de 50 metres de la canalització d’aigua que ve des de Bell-lloc. Ara mateix estan treballant en la solució que siga més ràpida, que passa o per fer un entroncament de canonada nova o bé la connexió mitjançant una canonada de goma provisional. El compromís és que puga estar solucionat en qüestió d’hores”.

“Tardarem molt de temps a retornar a la normalitat les infraestructures viàries del nostre poble, perquè les conseqüències de la gota freda han sigut devastadores, però els valldalbencs tenen el meu compromís que treballarem infatigablement perquè els danys puguen solucionar-se el més ràpidament que es puga, en benefici de tots els veïns”, conclou Marta Barrachina.

PublicitatJuega Limpio Orihuela