06:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Vall d’Uixó reobrirà les Coves de Sant Josep en gener amb la nova il·luminació

La instal·lació de tecnologia led posa al riu subterrani a l'avantguarda mundial amb una inversió de 150.000 euros de la Generalitat Valenciana

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha realitzat este matí una visita oficial als treballs especialitzats de canvi d’il·luminació de les Coves de Sant Josep, amb una inversió de més de 150.000 euros que ha sigut possible gràcies a la signatura d’un conveni singular amb la Generalitat Valenciana.

Les obres les està escometent una empresa alemanya “de les més importants mundialment en este sector”, ja que es realitzen tant amb tècniques d’espeleologia com en altura i baix l’aigua, tal com han destacat l’alcaldessa, Tania Baños, i el conseller delegat d’EmsevallJorge García.

La substitució de l’antiga il·luminació, que tenia més de 40 d’anys, per tecnologia led “ens posa a l’avantguarda mundial en l’ús de tecnologia capdavantera en coves turístiques”. I és que l’anterior provocava calor “i les Coves pateixen la infecció del mal verd, un fong que deteriora l’entorn natural”. Amb la nova instal·lació “aconseguim unes condicions més adequades i respectuoses i un estalvi energètic i econòmic”, en una clara aposta per “un turisme més sostenible i eficient”.

Turísticament suposa “adaptar-nos al segle XXI i a les noves exigències del mercat”, fent “un salt qualitatiu important”. Per açò, han agraït a la Generalitat Valenciana la col·laboració en aquest projecte “perquè permetrà oferir una experiència totalment diferent i un canvi en la concepció de les Coves de Sant Josep”, ja que s’eliminen els cables a vistes, els focus s’integren millor en l’entorn “i ofereixen una il·luminació més natural, que potencia les formacions geològiques”.

JORNADA DE PORTES OBERTES

La previsió és que l’actuació estiga finalitzada a final d’any i que s’òbriga al públic a mitjan gener de 2019, ja que posteriorment caldrà realitzar treballs de neteja i posada a punt. Una vegada reòbriguen “organitzarem una jornada de portes obertes, perquè el riu subterrani és dels vallers i valleres i han de poder gaudir-les”.

Últimas noticias

Contenido relacionado