L’Ajuntament de la Vall d’Uixó acumula 1.140.000 euros en factures pendents de pagament

En l'informe de morositat consta, que el període mitjà de pagament pendent de l'ajuntament és de 200 dies i en el cas d'Emsevall augmenta als 248 dies per al pagament de les factures.

1121

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó acumula 1.140.000 euros en factures pendents de pagament a la fi de 2017, segons consta en l’informe de morositat publicat en la web municipal.
Així, el consistori deu 732.000 euros als seus proveïdors i el període mitjà de pagament pendent a aquests se situa en 200 dies. Per la seua banda, Emsevall acumula 407.000 euros pendents de pagament i 248 dies en el període mitjà de pagament pendent als seus proveïdors.

El regidor Partit Popular, Óscar Clavell, ha assegurat que “allò hem dit en moltes ocasions que el període mitjà de pagament a proveïdors s’està allargant amb el tripartit, i en el cas d’Emsevall fins as multiplica per set, la qual cosa perjudica les empreses, autònoms i petits comerços”.

Cal recordar que en 2015, amb el govern del PP en la Vall d’Uixó l’ajuntament pagava als seus proveïdors a 24 dies i Emsevall ho feia a 29 dies, dins del període que estableix la llei.

Per a l’edil del PP, “davant aquests números, que apareixen en l’informe de morositat, és normal que les empreses es neguen a treballar per a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó”. En aquest sentit, Clavell ha assenyalat que “un exemple del que està ocorrent ho hem vist aquest cap de setmana, quan ens hem assabentat que perilla la continuïtat del Siging in the cave perquè el tripartit no paga a l’empresa organitzadora i aquesta ha eixit denunciant públicament, que de moment paralitza les actuacions de 2018, fins que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó no li pague el que li deu”.

Per açò, els populars han assegurat que “els que venien a dinamitzar les Grutes, que sembla que les havien inventat ells, estem veient que per no pagar als seus proveïdors aquests amenacen de paralitzar les actuacions”.

Clavell ha assenyalat que “l’alcaldessa Tania Baños va dir fa quasi dos anys que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó estava en fallida, era fals. Però si seguim en aquesta línia, l’alcaldessa aconseguirà que entrem en fallida”.