24.7 C
Valencia

La Vall d’Uixó aprovarà aquesta vesprada el pressupost de 2019 per 35.000.000 euros

- Publicitat -AVL

El ple de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó aprovarà aquesta vesprada els pressupostos municipals per a aquest 2019, amb el ja confirmat vot a favor dels tres partits que formen l’equip de govern (PSPV-PSOE, EU i Compromís) i de Som La Vall. Els comptes ascendeixen a 35.000.000 d’euros, amb un increment de 3.500.000 d’euros en el capítol d’inversions i un marcat caràcter social i d’impuls socioeconòmic.

L’alcaldessa, Tania Baños, els tinents d’alcalde, Antoni Llorente i Fernando Daròs, i el regidor d’Hisenda, Javier Ferreres, han presentat les línies generals d’un pressupost “molt treballat, molt consensuat i que potencia la transversalitat entre regidories”. A més s’ha prioritzat en què atenga “les necessitats i urgències de les persones, sent realistes i honestos i garantint que els diners públics no es malgasta”.

El pressupost municipal destina 5.000.000 d’euros a inversions, dels quals 3.500.000 pertanyen al Pla Edificant de millora de centres educatius. Uns altres dels elements clau són la millora d’infraestructures necessàries (canvi del tartán de la Pista d’Atletisme, reforma del Jutjat de pau, arranjament de camins en mal estat per les pluges o segona anualitat del Pla d’Asfaltat) i la recuperació de patrimoni, com les fonts històriques, els pòrtics de la plaça de l’Àngel, la connexió entre el barri Toledo i el Carbonaire, el nou parc del Polígon III i d’una zona verda al costat de l’Aqüeducte.

Igual que durant tota la legislatura, es fa una forta aposta pels serveis socials, amb 450.000 euros per a les ajudes socials directes i la contractació de personal que presta aquests serveis bàsics, subvencionat per la Generalitat Valenciana; i per l’ocupació, amb més de 500.000 euros per a foment del treball i l’emprendedurisme.

Així, el capítol de Personal augmenta per aquest increment de l’equip base, gràcies a ls1.300.000 euros que el Consell aporta a través de línies d’ajudes per als ajuntaments, i per la pujada del salari mínim interprofessional dels beneficiaris de tallers d’ocupació i del sou dels funcionaris aprovats pel Govern d’Espanya.

Amb l’aprovació del pressupost per a aquest 2019 també es fa efectiva la baixada de l’IBI d’urbana per quart any consecutiu. En total, la recaptació municipal per contribució s’ha reduït en 1.600.000 euros durant aquesta legislatura, un “esforç important perquè els diners es quede en les butxaques de la gent”.

Per a finalitzar, han agraït les aportacions en positiu de Som La Vall i han demanat al Partit Popular i a Ciutadans, que no han realitzat cap proposta, “que voten a favor, perquè votar en contra és a dir no a baixar la contribució, a continuar millorant la ciutat” i a “un projecte sòlid de present i de futur, fruit de l’estabilitat, i que dóna confiança al teixit social i econòmic de la Vall d’Uixó”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,818FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló de la Plana regista un nou focus de coronavirus per contacte social

Castelló de la Plana te 228 casos actius de coronavirus

Detectat un nou focus de coronavirus a Guadassuar per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 58 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat detecta un nou focus de coronavirus a Alberic amb 7 persones contagiades

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 70 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat torna a detectar un brot de coronavirus a Banyeres de Mariola per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Alzira suma 3 focus més de coronavirus amb 18 casos en 24 hores

Tots els contagiats han sigut per contacte social.
- Advertisement -

: Valencià