150 famílies lluiten pels seus drets en l’empresa Stylsaf de la Vall d’Uixó

López: “pretenen guanyar-nos en una guerra psicològica, però nosaltres a pesar, de les inquietuds i que hi haga cert desànim, estem forts per a continuar lluitant”

El Comité d’Empresa de Saf es va reunir ahir en Les llimeres de la Vall d’Uixó per a establir un calendari de mobilitzacions i parlar dels següents passos a donar per a poder arribar a una solució a anys de desesperació.

Fa cinc anys l’empresa Stylsaf, molt coneguda a la Vall d’Uixó, va plantejar un concurs de creditors, “suposadament”, per a poder millorar la seua situació, cosa que no ha sigut així, ja que s’ha anat agreujant cada vegada més.

150 famílies depenen directament d’aquesta empresa, i es troben desesperats, perquè ningú els dóna una solució, malgrat decidir acollir-se a un ERE de continuïtat, “fins que entre faena”, però el problema és que cada sis mesos, dos havien d’anar a l’atur i la resta reincorporar-se de nou al seu lloc de treball, però fa ja temps que no ho poden realitzar, ja que d’una banda “no entren comandes”, i per l’altre, les instal·lacions no es troben en condicions per a això, ja que “han tallat el subministrament elèctric”.

Els treballadors tan sols volen que els donen una solució a la seua situació, “nosaltres volem tindre clar alguna cosa, prompte, per a patir el menys possible i que els danys no siguen tan grans”.

Pedro López Ramón, President del Comité de Saf, pensa que “pretenen guanyar-nos en una guerra psicològica, però nosaltres a pesar, de les inquietuds i que hi haga cert desànim, estem forts per a continuar lluitant”.

Segons fonts dels treballadors, els amos han presentat la liquidació de la fàbrica al jutjat de Castelló, així que “fins que el jutge mire aquests papers i sentencie, nosaltres no tenim res”.

Els treballadors tenen molt clar que “aniran al jutjat de Castelló a fer força”, perquè la situació s’allargue el menys possible.

A més, expliquen que “fa dos anys van acomiadar a 20 persones, que encara no han cobrat íntegrament el que els pertany”, i als que continuen treballant “ens van pagant a comptagotes, encara ens deuen el sou des de fa tres mesos”.

D’altra banda, tenen molt clar que la caiguda que va patir Inditex en bossa, ha sigut un factor important per a arribar a aquesta situació, ja que “va deixar de de fer-nos encàrrecs i el treball va disminuir”.

El President del Comité, explica que algunes informacions diuen que “Inditex i l’empresa tenen una comunicació constant, i és coneixedora de tot el que està ocorrent, encara que no estem del tot segurs”. Si és així, afig, “falta que vulguen fer una obra social amb nosaltres, com fan en altres llocs”.

El més trist, és que hi haja famílies que no puguen subsistir, ja que algunes d’elles, només poden comptar amb el sou d’aquesta empresa, i fins i tot en les quals més d’un membre treballa en ella, “lamentablement hem arribat a fer hores extra i doblegar torns, i encara així hi ha hagut gent que ha de demanar diners als seus familiars o traure minicrèdits, que ara mateix no poden pagar, alguns que han hagut de gastar tot el que tenien estalviat”, ressalta López.

El que tenen molt clar els treballadors de Stylsaf és que “no es rendiran, continuaran lluitant pels seus drets i faran totes les mobilitzacions que siguen necessàries per a fer-se oir i aconseguir el que els pertany”.CatalanSpanish