Vanessa Paredes, primera europea premiada pel col·legi d’ortodoncistes nord-americans

La professora de la Universitat de València Vanessa Paredes Gallardo ha sigut premiada pel col·legi d’ortodoncistes nord-americans per un article sobre un complex tractament ortodòntic en un pacient amb asimetria mandibular. L’article ha sigut realitzat juntament amb Verónica Garcia i Carlos Bellot.

Vanessa Paredes Gallardo és la primera ortodoncista espanyola en rebre el premi ‘2018 CDABO Case Report of the Year Award’. Este únic premi s’entrega anualment a la primera persona firmant del millor article clínic publicat l’any anterior en la revista recollida en el llistat JCR ‘American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics’. Vanessa Paredes recollirà el premi el pròxim 5 de maig en Washington, en la 118 edició del congrés anual que celebren els ortodoncistes nord-americans i al que assisteixen una mitjana de 17.000 persones.

El premi l’atorga el College of Diplomates of the American Board of Orthodontics (CDABO), és a dir, les persones membres diplomades de la Societat Americana d’Ortodoncistes. Es lliura anualment al millor article clínic publicat en la revista d’impacte ‘American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics’.

Es valora la qualitat de l’article, la complexitat del cas clínic tractat en este, la qualitat en el resultat i l’originalitat d’este.

Esta és la primera vegada que este premi recau en una ortodoncista no sols espanyola, sinó europea perquè des que es va iniciar este premi l’any 2004, ha recaigut en ortodoncistes d’altres nacionalitats.