El Govern destina 64 nous vehicles per a la Guàrdia Civil en la Comunitat Valenciana

Del total de vehicles, 32 van destinats a la província de València, 26 a la d'Alacant i 6 a la de Castelló.

Publicitat

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha visitat hui l’Aquarterament de Cantarranas on ha presentat al costat del General Cap de la VI Zona, José Hermida, els nous vehicles oficials de dotació per a la Comandància de València per a reforçar la seguretat ciutadana.

Juan Carlos Fulgencio ha informat que la Guàrdia Civil en la Comunitat Valenciana ha rebut 64 nous vehicles. Del total, 32 van destinats a la província de València, 26 a la d’Alacant i 6 a la de Castelló.

PublicitatRovira  

Segons ha assenyalat el delegat, amb la renovació de part de la flota de la Guàrdia Civil en la Comunitat Valenciana, “el Ministeri de l’Interior aposta per incrementar l’eficàcia de les actuacions de l’Institut Armat, al mateix temps que millora la seguretat i les condicions laborals dels agents”.

Fulgencio ha assenyalat que es tracta de “uns vehicles molt esperats, davant una flota més que obsoleta”. El delegat ha afegit que “no vénen a completar totes les aspiracions plantejades, però benvingut siga aquest impuls per a millorar les condicions de seguretat”.

Així mateix ha afegit que “el Govern és conscient que queda molt per fer en relació amb la millora de les condicions en les quals desenvolupa el seu treball les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat”. “Després d’anys en què les inversions han brillat per la seua absència –ha manifestat- aquest Govern ha posat sobre la taula un ambiciós pla inversor per a millorar un altre dels aspectes fonamentals, com són les casernes i les comissaries”.

Per a això, segons ha recordat el delegat, el Ministeri de l’Interior ha aprovat una sèrie de plans que suposaran la reforma i millora de les infraestructures de seguretat de l’Estat.

Aquest paquet de mesures, que comporta una inversió de 850 milions d’euros, afecta a comissaries de la Policia Nacional, a casernes de la Guàrdia Civil, a centres penitenciaris i altres instal·lacions penitenciàries i als Centres d’Internament d’Estrangers.

Amb el primer pla aprovat, denominat “Pla d’Infraestructures per a la Seguretat de l’Estat 2019-2025”, s’invertiran 600 milions d’euros en els pròxims set anys per a la reforma i construcció de comissaries de la Policia Nacional i casernes de la Guàrdia Civil. En concret, es destinaran 275 milions d’euros a comissaries, altres 275 milions a casernes i 50 milions addicionals a obres en altres instal·lacions dependents de la Secretària d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior.

L’objectiu d’aquest pla, ha indicat Juan Carlos Fulgencio, és “escometre la modernització general de les comissaries i les casernes mitjançant obres de construcció de noves instal·lacions o de gran reforma d’edificis preexistents”. A més de millorar aquestes instal·lacions, també es pretén dotar-les d’una major eficiència energètica.

PublicitatJuega Limpio Orihuela